ΕΥΗΜΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα με έρευνα, η οποία έγινε και μέσα από συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα σε 35 χώρες σε όλον τον κόσμο, στην... ΕΥΗΜΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα με έρευνα, η οποία έγινε και μέσα από συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα σε 35 χώρες σε όλον τον κόσμο, στην πέμπτη θέση των πιο κακοπληρωμένων είναι οι Έλληνες.

Εργάζονται 33 ώρες και 12 λεπτά την εβδομάδα κατά μέσο όρο και παίρνουν 15 δολάρια και 74 σεντς την ώρα, με αντίπαλους στην πρώτη θέση τους πλέον καλοπληρωμένους Ισλανδούς, οι οποίοι εργάζονται 27 ώρες και 36 λεπτά κατά μέσο όρο την εβδομάδα και παίρνουν 47 δολάρια και 3 σεντς την ώρα. Αυτά από γκάλοπ της πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας «Lensa».

Κι ενώ θα πρέπει να νιώθουμε «τυχεροί» που δεν βρισκόμαστε στην κορυφή των πολυεργαζομένων και κακοπληρωμένων, η ελληνική πραγματικότητα, έτσι όπως την βλέπουν οι ηγέτες μας, φαίνεται να διαφέρει παρασάγγας από όσα οι δημοσκοπήσεις ορίζουν.

Είμαστε απλώς γκρινιάρηδες, εμείς οι Έλληνες, και καθόλου οικονομικά δυστυχείς, καθώς σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Εμείς έχουμε ένα επίπεδο διαβίωσης. Για κάντε σύγκριση με αυτά που έγιναν στο Ιράκ και τη Συρία».

Φανταστείτε δηλαδή να μας είχαν ισοπεδώσει και σαν χώρα. Τι να τα κάναμε τότε τα πλούτη μας; Άλλωστε, η Κυβέρνηση παρεχώρησε πακτωλό χρημάτων στους πολίτες της κατά την περίοδο της πανδημίας, ώστε και ο κ. Στουρνάρας, διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος να δηλώσει και αυτός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ πως «Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου, αντίθετα υποστηρίζει πως «η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους, περάσαμε και περνάμε μέσα από «Συμπληγάδες», τα προβλήματα είναι μεγάλα για όλους, όμως οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες και πρέπει κάνοντας επεμβάσεις να στηρίξουμε πολίτες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, χωρίς να τινάξουμε την οικονομία στον αέρα».

Πάντως, είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι ευχάριστο να ακούς από την Κυβέρνησή σου ότι είσαι πλούσιος και ευημερών και να διάγεις ευτυχής με αυτό το όραμα.

error: Content is protected !!