Πάει και ο Φεβρουάριος… (editorial έντυπης Φωνής Φεβρουαρίου) Πάει και ο Φεβρουάριος… (editorial έντυπης Φωνής Φεβρουαρίου)
Ο δεύτερος μήνας μιας χρονιάς που ελπίζαμε όλοι ότι θα σηματοδοτούσε το τέλος της πανδημίας, που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια. Ενώ όμως τα... Πάει και ο Φεβρουάριος… (editorial έντυπης Φωνής Φεβρουαρίου)

Ο δεύτερος μήνας μιας χρονιάς που ελπίζαμε όλοι ότι θα σηματοδοτούσε το τέλος της πανδημίας, που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια. Ενώ όμως τα πράγματα όδευαν προς τα εκεί, ήρθαν τα χειρότερα,για να επαληθευτεί για μια ακόμη φορά η λαϊκή σοφία εκφραζόμενη με τις παροιμίες “ενός κακού μύρια έπονται” και “τα είχαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα”.
Οι λογαριασμοί ενέργειας στα ύψη και οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη τεράστιες.

Φυσικά μας χτύπησε την πόρτα ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ένας πόλεμος που ανεξάρτητα από όλα, είναι, πάνω από όλα κατακριτέος και ντροπή για την ανθρωπότητα και για όσους τον προκάλεσαν.

Ένας πόλεμος που θα έχει πολλές επιπτώσεις για την πατρίδα μας.
Σε τοπικό επίπεδο,στο νησί μας, ο φόβος απέναντι σε μια φημολογούμενη υποψηφιότητα, που χωρίς καν έχει ανακοινωθεί έχει ήδη σπείρει τον τρόμο οδηγήσει την δημοτική αρχή σε πολιτική παραφροσύνη.
Υπερφίαλοι τίτλοι στα δελτία τύπου για χρήση στα social media και ενέργειες που στην καλύτερη των περιπτώσεων προκαλούν τον γέλωτα.

Συνδυασμένες όμως με επιθέσεις λάσπης απέναντι σε κάθε διαφωνούντα, καθίστανται αυτομάτως επικίνδυνες για την πρόοδο του τόπου μας αλλά και διαμορφώνουν ένα κατάπτυστο κλίμα για τον πολιτικό αγώνα. Έναν αγώνα, που ήδη έχει ξεκινήσει ο Δήμαρχος παίρνοντας τις ρούγες της περιφέρειας και τάζοντας, υπερφίαλα, άμεσες λύσεις στα προβλήματα προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την τελευταία του σύμπραξη.

από την έντυπη έκδοση
της Φωνής της Σαλαμίνας
– Φεβρουάριος 2022

error: Content is protected !!