Εξ΄ ιδίων κρίνονται τα αλλοτρια; Εξ΄ ιδίων κρίνονται τα αλλοτρια;
Νομίζω ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στην τοπική πολιτική ζωή του τόπου, η ταχύτητα που μια Δημοτική Αρχή κι ένας Δήμαρχος απαξιώθηκαν έτσι πολιτικά. Και... Εξ΄ ιδίων κρίνονται τα αλλοτρια;

Νομίζω ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στην τοπική πολιτική ζωή του τόπου, η ταχύτητα που μια Δημοτική Αρχή κι ένας Δήμαρχος απαξιώθηκαν έτσι πολιτικά. Και το χειρότερο είναι ότι, φαίνεται να μην το καταλαβαίνουν μοιάζοντας παγιδευμένοι μέσα στη διαδικτυακή φούσκα που οι ίδιοι έκτισαν.

Αυτή η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε προβάλλοντας το …ηθικό πλεονέκτημα των νέων και άφθαρτων που έχουν τις γνώσεις και έτοιμο σχέδιο, με νέα ήθη απέναντι στην δικομανία των παλαιών και σύγχρονες ιδέες για τα προβλήματα του τόπου. Μέσα σε μόλις δυόμιση μόλις χρόνια χρόνια αυτό το αφήγημα κατέρρευσε παταγωδώς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περίπου τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι αλλά οι προηγούμενοι, κρίθηκαν και ξανακρίθηκαν για τη στάση τους και τις συμπεριφορές τους κι αφετέρου δεν προσποιήθηκαν κάτι το διαφορετικό. Άλλωστε η παρούσα Δημοτική Αρχή τους έχει αγκαλιάσει, εκτός εξαιρέσεων, όλους. Όλους αυτούς που κατηγορούσε.

Πλέον επιτίθεται σχεδόν αποκλειστικά μόνο στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή που αν και είχε να αντιμετωπίσει την επιτήρηση και την έλλειψη προϋπολογισμού, παρήγαγε έργο τα τελευταία χρόνια της θητείας της. Έργο που το εκμεταλλεύθηκε ,και καλώς, η παρούσα και το συνέχισε άσχετα αν το παρουσίασε σαν δικό της. Το χειρότερο όμως που συμβαίνει, δείχνοντας μια νοοτροπία που λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί φασίζουσα, είναι οι κάθε είδους επιθέσεις σε όσους τολμούν επώνυμα να ασκήσουν κριτική απέναντι στην παντογνωσία της.

Ο Δήμαρχος άλλωστε το δήλωσε ξεκάθαρα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάποιοι επώνυμοι που ασκούν κριτική πληρώνονται για να το κάνουν από υποψήφιο Δήμαρχο. Τι ακριβώς εννοεί και σε ποιους αναφέρεται μόνο εκείνος μπορεί να πει. Μέχρι τότε είναι απλά προσπάθεια φίμωσης κάθε αντιπολιτευτικής φωνής. Καθαρά και ξάστερα. Αυτό όμως τον καθιστά σαφέστατα και πολιτικά υπεύθυνο και για την έξαρση του φαινομένου του οχετού των ανώνυμων και εμετικών σχολίων. Φαίνεται ότι το θύμα έγινε θύτης και ακόμα κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι εξ’ ιδίων κρίνονται τα αλλότρια.

Το σίγουρο είναι ότι οι αντιπολιτευτικές φωνές πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο και κάποια στιγμή θα πρέπει,πέρα από τις ψηφοθηρικές βόλτες στην περιφέρεια του νησιού, να δώσει σοβαρές απαντήσεις για τα προβλήματα του τόπου.

Νικόλας ο ψαράς
και για την αντιγραφή
Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!