ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Θα πλησιάζει να κλείσει ένας μήνας από την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Μαρτίου, όταν επιτέλους... ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Θα πλησιάζει να κλείσει ένας μήνας από την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Μαρτίου, όταν επιτέλους οι διεθνείς Οργανισμοί και οι διεθνείς εταίροι θα συναντηθούν στην Ευρώπη για να εξετάσουν την κατάσταση, να μετρήσουν δίκαια και άδικα και να αποφασίσουν ποιους θα δικάσουν, ποιους θα αθωώσουν και ποιους, -και αν- θα βοηθήσουν.

Μέχρι και την ημερομηνία εκείνη, όλοι θα συνεχίσουν να κάνουν σπασμωδικές κινήσεις ανακοινώσεις συμπαράστασης προς την μία πλευρά και απειλές προς την άλλη, ενώ παράλληλα τουλάχιστον ο μισός πλανήτης απειλείται από ένα επικείμενο οικονομικό κραχ, φτώχεια και πείνα, και ολόκληρος ο πλανήτης από ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με εκατομμύρια θύματα.

Η αλήθεια είναι πως πάντα σε καιρούς συρράξεων γίνεται αυτό. Σήμερα ξεκινάει το κακό, μονομερώς το εξορκίζουν οι κυβερνήσεις των λαών απανταχού της Γης και σχεδόν πάντα κατόπιν εορτής αποφασίζουν να συγκεντρωθούν και να εξετάσουν τα γεγονότα, τα οποία έχουν ήδη γίνει ζοφερό παρελθόν.

Εντωμεταξύ, οι χώρες ισοπεδώνονται, οι πόλεμοι παρατείνονται και η ανθρώπινη ζωή καταγράφει δραματικές απώλειες, ενώ εκ παραλλήλου ξεκινούν νεότερες συρράξεις, εξελίσσονται νέοι πόλεμοι, χάνονται όλο και περισσότερες ζωές. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως όλα γίνονται στην ώρα τους γι’ αυτούς, οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις να συνδράμουν ή να καταστείλουν, όταν λειτουργούν βασιζόμενοι σε ένα ρολόϊ που επιμόνως πάντα, βαδίζει πίσω;

error: Content is protected !!