ΞΑΝΑΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ; ΞΑΝΑΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τι γίνεται αλήθεια με αυτόν τον κορωνοϊό; Πάνω που λες ότι στρώνουν τα πράγματα, νάσου και σου παρουσιάζεται μία παραλλαγή... ΞΑΝΑΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τι γίνεται αλήθεια με αυτόν τον κορωνοϊό; Πάνω που λες ότι στρώνουν τα πράγματα, νάσου και σου παρουσιάζεται μία παραλλαγή κι ενώ είχαν ξεκινήσει να καταργούνται μέτρα, να κι ο φόβος μήπως ξεκινήσουν και πάλι τα ξαναδούμε και τα υποστούμε όλα από την αρχή, να εκ παραλλήλου και τα εμβόλια που όλο και κατεβάζουν την αποτελεσματικότητά τους κι έτσι θα έρθει και τέταρτη δόση, και μετά θα καθιερωθεί, όπως ορίζουν, τουλάχιστον σε μία φορά τον χρόνο.

Άλλοι λένε πως τελειώσαμε με την πανδημία και άλλοι πως δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη, αλλά χάριν του καλοκαιριού και του τουρισμού, την διακόπτουμε και ξαναεπιστρέφουμε από Σεπτέμβριο. Στην Ελλάδα μάλιστα, αντί να πέφτει η λαίλαπα, τόσο και πιο πολύ ανεβαίνει και εχθές ανακοινώθηκαν 24. 526 νέα κρούσματα, 59 θάνατοι και 348 διασωληνομένοι σε ΜΕΘ, για τις οποίες μάλιστα συχνά ακούμε πως δεν επαρκούν, εξ’ ου, και όπως έδειξαν οι στατιστικές, πολλοί πέθαναν έξω από αυτές, ή στα σπίτια τους, άλλοι γιατί φοβόντουσαν να πάνε στα νοσοκομεία και άλλοι από μη κατάλληλη περίθαλψη, γιατί κι εκεί που πήγαν δεν υπήρχαν τα απαραίτητα, λόγω πληρότητας των ΜΕΘ.

Αυτά μας έκανε ο ανεξέλεγκτος ιός, ο οποίος και ανάγκασε τον γιατρό Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να πει τα εξής: «Καλύτερα που πέθαναν σε απλό θάλαμο ή σπίτι τους. Είναι ταλαιπωρία, είναι ανήθικο να διασωληνώνεις έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε τελικό στάδιο», ενώ όπως επίσης είπε, δεν γνωρίζει πόσοι είναι ακριβώς αυτοί που πέθαναν εκτός. Σύμφωνα, τώρα με τον δημοσιογράφο Δ. Στούμπο, σε τηλεοπτική-του παρουσία εχθές, αναφερόμενος στο προχθές: «Στους 354 που είναι στις ΜΕΘ οι 127 είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Το 36% δηλαδή, και δεν είναι η μόνη μέρα». Μήπως λοιπόν, μία τέτοια κατάσταση, μας οδηγεί και σε επαυξανόμενες δόσεις εμβολίων, αφού οι μέχρι τώρα δεν έφτασαν και ας υπόσχονταν πολλά; Όσο δε, για τα χάπια της ίασης, δεν φαίνεται να έρχονται γρήγορα και θα μας προλάβει και η επόμενη μετάλλαξη, ενώ κάποιοι μάλιστα ψιθυρίζουν πως κι άλλες πανδημίες μπορεί να βρίσκονται στον δρόμο.

error: Content is protected !!