ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΚΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΚΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Παρά την καλή του θέληση, ο πρωθυπουργός της χώρας μας, ομολόγησε στο τελευταίο διάγγελμά του πως όλα όσα μπορεί να... ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΚΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Παρά την καλή του θέληση, ο πρωθυπουργός της χώρας μας, ομολόγησε στο τελευταίο διάγγελμά του πως όλα όσα μπορεί να διαθέσει η Κυβέρνηση για να επουλώσει κάποιες πτυχές τής ανεξέλεγκτης πλέον ακρίβειας που απειλεί την Δύση και εμφανώς έχει ξεκινήσει δριμύτατη στην Ελλάδα, δεν είναι παρά «ψίχουλα», γεγονός για το οποίο λυπάται, όπως είπε, αλλά δεν έχει την δυνατότητα για κάτι περισσότερο.

Το ποσόν του 1,1 δις ευρώ, όπως αμέσως μετά δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, είναι το διαθέσιμο για να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στην ακρίβεια, ενώ θα επιληφθούν και της μη άμεσης εκτέλεσης κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας δεινοπαθούντων πολιτών, οι οποίοι δεν δύνανται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, και ακόμη έκλεισε και το πασχαλινό βοήθημα στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους θα δοθούν εξ’ ίσου από διακόσια ευρώ, έναντι των τριακοσίων, τα οποία είχαν προαναγγελθεί.

Είναι βλέπεις και η επιδότηση στην βενζίνη, κατά 0,22 λεπτά ανά λίτρο και μέχρι δεκατέσσερα ευρώ τον μήνα, η εξ’ 72 ευρώ συνεισφορά τον Απρίλιο και 87 τον Μάϊο στους λογαριασμούς του ρεύματος, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και κάτι άλλα «ψίχουλα» όπως τα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός μας.

Εντωμεταξύ, και ενώ οι αγρότες κατέβηκαν εχθές σε διαμαρτυρία για την αύξηση στα καύσιμα, οι εργοδότες προτείνουν 750 ευρώ κατώτατο μισθό και σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ κατά τον μήνα Φεβρουάριο υπήρχαν 1.101.441 άνεργοι, εκ των οποίων το 36% άνδρες και το 62,98% γυναίκες, και καθώς οι τιμές στα ράφια των super markets ανεβαίνουν καθημερινώς και πιο ψηλά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αρτοποιών δηλώνει πως θα υπάρχουν και στο ψωμί συνεχείς ανατιμήσεις.

Λέτε σε λίγο, μετά από φραντζόλες και καρβέλια, να μην μπορούμε να γευτούμε ούτε ψίχουλα;

error: Content is protected !!