ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΓΡΙΠΗ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΓΡΙΠΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Διαβάζω στις εφημερίδες πως σύμφωνα με τις ενδείξεις τού Ινστιτούτου «Παστέρ», η γρίπη θεριεύει και παίρνει τεράστιες διαστάσεις αυτές τις... ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΓΡΙΠΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Διαβάζω στις εφημερίδες πως σύμφωνα με τις ενδείξεις τού Ινστιτούτου «Παστέρ», η γρίπη θεριεύει και παίρνει τεράστιες διαστάσεις αυτές τις ημέρες στην χώρα μας. Δυό χρόνια τώρα και δεν μιλούσαμε πλέον γι’ αυτήν λες και θα μας άφηνε πλέον ευγενώς προσφερομένη, ή υποκύπτουσα στον παντοδύναμο COVID 19, ο οποίος νομίζαμε ότι την είχε «καταπιεί» ενώ, με τα νέα τώρα δεδομένα, αποδεικνύεται πως μόνο της είχε τρίξει τα δόντια!

Επάνω στην μεγάλη σύγχυση και καθώς ο κορωνοϊός απειλούσε τους πάντες, και όποιον παθόντα οδηγούμενο στο νοσοκομείο με τα περίπου παράλληλα συμπτώματα, τον κατέγραφαν καλού-κακού στα τεφτέρια του, φαινόταν παραπλανητικώς πως η γρίπη μας είχε ασπλάχνως εγκαταλείψει. Έρχεται λοιπόν σήμερα η έρευνα να μας αποκαλύψει ότι την τρέχουσα χρονιά, από Ιανουάριο που παρουσιάζεται ο ιός της γρίπης μέχρι και προχθές ακόμη, είχαμε κάπου μόνο τρία κρούσματα εξ΄ αυτής, κάτι αμελητέο δηλαδή, εκτός και αν τα υπόλοιπα χαρακτηρίστηκαν άλλως πώς.

Τώρα, μαζεμένα, κατά μήνα Μάρτιο, παρουσιάστηκαν άλλα δέκα τέσσερα, γεγονός άκρως ανησυχητικό, γιατί σε σύνολο έφτασαν τα δέκα-επτά, κάτι που για τους ερευνητές αποτελεί και απειλεί μέγα κίνδυνο για δυναμική επίθεση του ιού, ο οποίος έχει μπροστά του και μέχρι το τέλος Απριλίου ζωή, για να μας τρίξει τα δόντια του. Συνιστούν, λοιπόν, -τί άλλο;-, άμεσο εμβολιασμό. Αν πραγματοποιηθεί πάραυτα, θα μπορεί να δράσει κάπου στις πέντε με έξη Απριλίου, οπότε και κάπως καλύτερο Πάσχα θα περάσουμε, και μέχρι το τέλος του μήνα που μοιραίως θα μας εγκαταλείψει ο ιός, θα μπορέσουμε να ζήσουμε πιο ήσυχοι.

error: Content is protected !!