Απλά αρχαία μαθήματα για το νομισματικό πόλεμο Απλά αρχαία μαθήματα για το νομισματικό πόλεμο
Από το 2019, οι αγορές τρέμουν τον πόλεμο δασμών των ΗΠΑ και την προοπτική ενός εμπορικού πολέμου, που αναπόφευκτα προβλέπουν πως θα κλιμακωθεί σε... Απλά αρχαία μαθήματα για το νομισματικό πόλεμο

Από το 2019, οι αγορές τρέμουν τον πόλεμο δασμών των ΗΠΑ και την προοπτική ενός εμπορικού πολέμου, που αναπόφευκτα προβλέπουν πως θα κλιμακωθεί σε νομισματικό, επαναφέροντας τις τραγικές συνέπειες του Μεσοπολέμου. Ήδη στον ορίζοντα διαφαίνεται το φάντασμα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, με πρόσχημα την κρίση στην Ουκρανία, όπου αντί για τα πυρηνικά όπλα ή για το αργό πετρέλαιο, η μάχη θα εστιασθεί στα νομίσματα. Αιχμές στο νομισματικό πόλεμο το αμερικανικό δολάριο και το κινεζικό γουάν (Renminbi).

Μία νέα ριζοσπαστική στροφή υλοποιείται μεθοδικά με αφορμή και προφανή δικαιολογία την πανδημία, την τρομακτική αναταραχή και τις πολεμικές συγκρούσεις, με τους Κινέζους να ετοιμάζονται, για μονομερή προς το παρόν, επιστροφή στην ρήτρα του χρυσού. Ούτως ή άλλως γνωρίζουν πως ο μέσος όρος των εκτιμήσεων προσδιορίζει την είσοδο σε ύφεση της αμερικανικής οικονομίας στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ από την άλλη πλευρά, κατά την διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, η αντίστοιχη κινεζική αποτελεί την μεγαλύτερη, από πλευράς αγοραστικής καταναλωτικής δύναμης, οικονομία του κόσμου ακόμα και στις αγορές συναλλάγματος.

η συνέχεια του άρθρου εδώ: https://slpress.gr/idees/apla-archaia-mathimata-gia-to-nomismatiko-polemo/

error: Content is protected !!