ΟΙ «ΠΛΟΥΣΙΟΙ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΙ «ΠΛΟΥΣΙΟΙ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Υπάρχει μία πάγια αποδοχή από τις κυβερνήσεις μας κατά το πέρασμα του χρόνου, η οποία και αποτελεί πλέον θέσφατο, όσον... ΟΙ «ΠΛΟΥΣΙΟΙ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Υπάρχει μία πάγια αποδοχή από τις κυβερνήσεις μας κατά το πέρασμα του χρόνου, η οποία και αποτελεί πλέον θέσφατο, όσον αφορά στην οικονομική ευωχία των συνταξιούχων και τον παραμερισμό τους σε συντάξεις, αυξήσεις και επιδοτήσεις.

Σε μία Ελλάδα, όπου ο χαμηλοσυνταξιούχος πένεται και η βασική σύνταξη δεν ξεπερνά τα τριακόσια πενήντα ευρώ, ακόμη και εποχής του αλήστου μνήμης σλόγκαν «τα υπερήφανα γηρατειά», τα γηρατειά αυτά υπέφεραν και υποφέρουν από ανέχεια ένεκα οικονομικής δυσπραγίας, καίτοι επί μία ζωή κατέβαλαν και καταβάλουν τα απαιτούμενα από το κράτος για να εξασφαλίσουν «αξιοπρεπή γηρατειά» και να έχουν μία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μία νοσοκομειακή κάλυψη.

Με πρόσχημα τα «μνημόνια», πετσοκόπηκαν μισθοί και συντάξεις, τα «περήφανα γηρατειά» προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, και σήμερα ακόμη, εν μέρει έχουν δικαιωθεί, ενώ συνεχίζεται η οικονομική και ως εκ τούτου και κοινωνική εξαθλίωσή τους. Η νυν Κυβέρνηση, πριν λίγο καιρό, άκρως ανησυχούσα για την διεθνή οικονομική κατάσταση, τις υπερβολικές και αβάσταχτες αυξήσεις στην ενέργεια και τα είδη διατροφής, αποφάσισε να ενισχύσει τα ελληνικά νοικοκυριά με διάφορους τρόπους, όπως ελαττώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και καταβάλλοντας ένα μικρό βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο εν μέσω πολλών συζητήσεων ξεκίνησε από τα τριακόσια ευρώ, μεταλλάχθηκε σε διακόσια πενήντα με τριακόσια, ανάλογα των περιστάσεων και το εύρος φτώχεια, για να καταλήξει στα μόλις διακόσια ευρώ για όλους ανεξαιρέτως και πάντα κάτω από εκτιμήσεις ανάλογα με το ποσόν που ο κάθε συνταξιούχος εισπράττει τον χρόνο από συντάξεις και ακίνητα.

Ωστόσο, όπως διαβάζω στις εφημερίδες, το ποσόν αυτό, κάτω από τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, δεν θα παραχωρηθεί στους συνταξιούχους εκείνους, οι οποίοι λαμβάνουν ως σύνταξη ποσόν κάτω των πεντακοσίων ευρώ. Φαίνεται, αν αυτό αληθεύει, πως με όσο λιγότερα αμείβεσαι και κερδίζεις μηνιαίως στην χώρα μας, τόσο και πιο πλούσιος θεωρείσαι. Τι να πουν τότε κι αυτοί οι δύστυχοι που κερδίζουν περισσότερο και από οκτώ χιλιάδες τον μήνα;

error: Content is protected !!