ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πολλές είναι οι φορές, κατά τις οποίες προσπαθώ να καταλάβω ορισμένα και δεν φτάνω στο τέλος, ασθμαίνοντας καθ’ οδόν. Φτωχός... ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πολλές είναι οι φορές, κατά τις οποίες προσπαθώ να καταλάβω ορισμένα και δεν φτάνω στο τέλος, ασθμαίνοντας καθ’ οδόν. Φτωχός και ταπεινός άνθρωπος εγώ, όπως και το πλείστον της ανθρωπότητας ανά τους αιώνες των αιώνων, δεν ξέρω πώς μπορώ να αιτιολογήσω και να δικαιολογήσω τους Μίδες όλων των εποχών, οι οποίοι αποθησαυρίζουν πακτωλούς εκατομμυρίων.

‘Έπεσαν στα μάτια μου αυτές τις ημέρες πολλές αναφορές σε Κροίσους του πλούτου, τους οποίους θα χρειαζόμουν αρκετά μεγάλο χώρο για να αναφέρω έστω και λίγα από τα ονόματά τους και έτσι αρκούμαι σε κάποιους λίγους, έντιμους και χρηστούς ως προς την κοινωνία συνανθρώπους μας, για τους οποίους εκτιμάται πως από τις θέσεις τις οποίες κατέχουν και ευσυνείδητα υπηρετούν, κερδίζουν κάποια χρήματα για τις υπηρεσίες τους. Διαβάζω λοιπόν στην γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’Equipe» πως ο μέσος μεικτός μηνιαίος μισθός των παικτών τής ποδοσφαιρικής ομάδας «Paris SG» ανέρχεται σε εννιακόσια ενενήντα χιλιάδες ευρώ, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό Νεϊμάρ να αμείβεται με τέσσερα εκατομμύρια ογδόντα τρεις χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

Η «Paris SG», που ελέγχεται από ένα ταμείο του Κατάρ, είναι αναπάντεχα ο πιο γενναιόδωρος σύλλογος. Από την «Barcelona», πάλι, ο Αργεντινός σταρ Lionel Mess έφτασε στα 3.375.000 ευρώ τον μήνα με τον Kylian Mbappé στα 2.220.000 ευρώ, ενώ και σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα «The Team», ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη και εκτός Γαλλίας είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην «Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ», ο οποίος κερδίζει 2,6 εκατομμύρια ευρώ μεικτά μηνιαίως.

Αδυνατώ να σχολιάσω κάτι επ’ αυτού, από το να κάνω μία απλή ερώτηση: Εσείς, φτωχοί βιοπαλαιστές αναγνώστες, πόσα χρήματα μεικτά κερδίζετε τον μήνα και ποια είναι η άποψή σας για κάποιους άλλους που πεθαίνουνε από πείνα σε όλον τον κόσμο;

error: Content is protected !!