Ισχυρό επεισόδιο σκόνης τις επόμενες ημέρες Ισχυρό επεισόδιο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Συνηθισμένο για την εποχή, αλλά αρκετά ισχυρό το επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την Αφρική στη χώρα μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.... Ισχυρό επεισόδιο σκόνης τις επόμενες ημέρες

Συνηθισμένο για την εποχή, αλλά αρκετά ισχυρό το επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την Αφρική στη χώρα μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Πιο μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης περιμένουμε το διήμερο Πεμπτη-Παρασκευη.

Την Τετάρτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στη δυτική Ελλάδα με λίγες βροχές από το απόγευμα τοπικά σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι νότιοι 4  με 6 μποφόρ, θα φέρουν αρκετή σκόνη από την Αφρική στην ατμόσφαιρα.

θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς, τοπικά και τους 21.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι  νότιοι σταδιακά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 18  βαθμούς.

Την Πέμπτη η σκόνη από την Αφρική θα είναι περισσότερη, μαζί με αρκετή συννεφιά και βροχές κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα. Οι νοτιάδες  θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8, πιθανώς τοπικά και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ανεβασμένη στους 18 με 20 βαθμούς, στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει και τους 23 με 25.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.) – ertnews.gr

error: Content is protected !!