Ο ανεκπλήρωτος έρωτάς του Πάπα: «Αν δεν σε παντρευτώ, θα γίνω ιερέας» Ο ανεκπλήρωτος έρωτάς του Πάπα: «Αν δεν σε παντρευτώ, θα γίνω ιερέας»
Προτού εγκαταλείψει τα εγκόσμια για να υπηρετήσει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν τρελά ερωτευμένος. Ήταν ένας εφηβικός έρωτας ο οποίος συνάντησε εμπόδια... Ο ανεκπλήρωτος έρωτάς του Πάπα: «Αν δεν σε παντρευτώ, θα γίνω ιερέας»

Προτού εγκαταλείψει τα εγκόσμια για να υπηρετήσει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν τρελά ερωτευμένος. Ήταν ένας εφηβικός έρωτας ο οποίος συνάντησε εμπόδια και διακόπηκε βίαια.

Η αποκάλυψη για την ερωτική ζωή του Χόρχε Μπεργκόλιο, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Ποντίφικα, έρχεται με την κυκλοφορία ενός βιβλίου του,που αναμένεται να κυκλοφορήσει τη 1η Απριλίου. Ένα βιβλίο στο οποίο αποκαλύπτεται το όνομα της γυναίκας που τον συγκίνησε προτού κάνει τα βήματή του στη ιεροσύνη.

Όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό «Closer», το βιβλίο του Ποντίφικα που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες, δεν θα περάσει απαρατήρητο. Υπό τον τίτλο «Des pauvres au pape, du pape au monde» (Από τους φτωχούς στον Πάπα, από τον Πάπα στον κόσμο), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Seuil», το βιβλίο παραθέτει αποσπάσματα από συνομιλίες με απλούς ανθρώπους αλλά και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν από «πρώτο χέρι» ότι είχε μία αρραβωνιαστικιά προτού αποφασίσει να αφιερωθεί στο Θεό.

Ο 61χρονος Μάνολι από την Μαδρίτη, υποστηρίζει στο βιβλίο ότι κάποτε είχε ρωτήσει τον άντρα από την Αργεντινή που ήθελε να γίνει χασάπης όταν ήταν μικρός εάν είχε αρραβωνιαστικιά. «Μου απάντησε ειλικρινά ότι, είχε μια μεγάλη αγάπη πριν μπει στο ιεροδιδασκαλείο, ότι ήθελαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Και παραδέχτηκε επίσης ότι βρισκόταν ακόμη σε επαφή μαζί της!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», αυτή η νεανική αγάπη είχε όνομα: Αμαλία. Μάλιστα, ο Πάπας φέρεται να της είχε εκμυστηρευτεί ότι εάν δεν την παντρευόταν, θα γινόταν ιερέας.

Η ιστορία αγάπης της Αμαλίας και του Χόρχε ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 στο Μπουένος Άιρες, πρωτεύουσα της Αργεντινής. Τότε το ζευγάρι ήταν μόλις 15 ετών.

«Ήταν υπέροχος», είχε πει το 2013 η Αμαλία. «Ήταν ένα αξιοπρεπές αγόρι, πάντα πολύ φιλικό.» Του άρεσε να της στέλνει γράμματα με ζωγραφιές. «Σε ένα γράμμα, είχε ζωγραφίσει ένα όμορφο μικρό σπίτι, με κόκκινη στέγη και λευκούς τοίχους, και είχε γράψει ότι θα το αγόραζε όταν με το καλό γίνει ο γάμος τους». Ωστόσο, οι γονείς του έφηβου κοριτσιού δεν ήθελαν αυτή τη σχέση δείχνοντας στο νεαρό να καταλάβει ότι θα έπρεπε να μην επιμείνει άλλο». «Μου είπε: Λοιπόν, αν δεν σε παντρευτώ, θα γίνω παπάς. Και το έκανε!», κατέληξε Αμαλία.

protothema.gr – vimaorthodoxias.gr

error: Content is protected !!