ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ; ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αφού πέρασε η υστερία του κορωνοϊού, με την σειρά της και η υστερία του πολέμου για την Ουκρανία καταλαγιάζει, μία... ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αφού πέρασε η υστερία του κορωνοϊού, με την σειρά της και η υστερία του πολέμου για την Ουκρανία καταλαγιάζει, μία άλλη υστερία έπιασε τους Έλληνες, ωθούμενους και αυτήν την φορά αδυσώπητα από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, και είναι αυτή της μητροκτονίας στην Πάτρα.

Τραγική η υπόθεση και ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όλοι μαζί όμως θα πρέπει να σκεφτούμε, να αναλογισθούμε το μέγεθος του κακού και να πιέσουμε κάθε αρμόδια αρχή να σκύψει περισσότερο αποτελεσματικά σε σχεδιασμούς και τελέσφορες πρακτικές επί του προκειμένου. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει το κακό και θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει έγκαιρα για την αποφυγή του σαν ευνομούμενη πολιτεία.

Ο καθένας φυσικά αντιλαμβάνεται τα πράγματα κάτω από μία δική του αντίληψη, έτσι που και πριν λίγα χρόνια, δικαστής του Δουβλίνου, ονόματι Πόλ Κόφεϊ, περιβαλλόμενος από δέκα ενόρκους, ήτοι δέκα άνδρες και δύο γυναίκες, αθώωσε μία σαραντατετράχρονη νοσοκόμα, η οποία είχε δολοφονήσει αποτρόπαια τα τρία ανήλικα παιδιά της, με την προσωπική του άποψη ότι κατά την περίοδο των μητροκτονιών, η κατηγορούμενη «Μήδεια», έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, προερχόμενα από τις ΗΠΑ, εκεί οι παιδοκτονίες είναι πολύ συχνότερες απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς.

Σύμφωνα, λοιπόν με στοιχεία, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες , φαίνεται πως πάνω από ένα έγκλημα του είδους συμβαίνει καθημερινώς, αφού το κυρίως ετήσιο σύνολο ανέρχεται στις πεντακόσιες δολοφονίες παιδιών την ημέρα Κατά δε, το διάστημα αυτό, περίπου το 72% από τα παιδιά που σκοτώθηκαν από τους γονείς τους ήσαν μικρότερα των 6 ετών. Ένα τρίτο των θυμάτων μάλιστα ήσαν βρέφη μικρότερα του ενός έτους. Σχεδόν το 13% των θυμάτων ήταν ενήλικο, μεταξύ 18 και 40 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι η απειλή της παιδοκτονίας δεν σταματά όταν τα παιδιά μεγαλώσουν. ΚΙ ακόμη, η έρευνα απέδειξε πως η φυσικοί γονείς σκοτώνουν κατά ενενήντα τοις εκατό τα παιδιά τους, αφήνοντας το υπόλοιπο δέκα τοις εκατό στους θετούς γονείς. Και για να τελειώνουμε με αυτό, το 52% των παιδοκτονιών από τους ίδιους τους γονείς τους είναι αγόρια και το 48% κορίτσια. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οι γονείς σκοτώνουν τα παιδιά τους είτε γιατί δεν τα θέλουν στην ζωή τους, είτε πάσχοντες ψυχολογικά, ή ακόμη και τα βλέπουν ανταγωνιστικά καθώς αυτά αποκτούν την δική τους προσωπικότητα.

Πολλοί είναι αυτοί που μέσα από την δολοφονία θέλουν να εκδικηθούν τον/την σύντροφό τους, είτε φοβούνται πως τα παιδιά τους αν ζήσουν θα υποφέρουν μέσα σε έναν θηριώδη κόσμο, είτε εντελώς «τυχαία», κατά την ώρα που τα κακοποιούν και συμβαίνει το μοιραίο. Όταν τα παιδιά είναι ενήλικα τότε οι δράστες γονείς χρησιμοποιούν όπλα στο 72% των περιπτώσεων. Άλλωστε στις ΗΠΑ η κατοχή όπλων είναι εντελώς ελεύθερη.

error: Content is protected !!