ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΣΤΟΡΓΙΚΕΣ» ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΣΤΟΡΓΙΚΕΣ» ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον πως ό,τι «απίθανο» και «εξωφρενικό», στην Ελλάδα συμβαίνει και ευδοκιμεί. Μπορεί αλλού να πένονται και εδώ... ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΣΤΟΡΓΙΚΕΣ» ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον πως ό,τι «απίθανο» και «εξωφρενικό», στην Ελλάδα συμβαίνει και ευδοκιμεί. Μπορεί αλλού να πένονται και εδώ ακόμη να καταριούνται τις άτιμες «ζωή» και «κενωνία», αλλά κατά βάθος παραμένουν «έξω καρδιά» και θιασώτες αμετανόητοι οι Έλληνες του «έχει ο Θεός για αύριο…».

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε τον Μάρτιο ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ, ο οποίος διαμορφώνεται στο 7,5%, από 5,9% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της «Eurostat» που δόθηκαν προχθές στη δημοσιότητα. Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, η ενέργεια φαίνεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (44,7% έναντι 32% τον Φεβρουάριο), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (5%, έναντι 4,2% τον Φεβρουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (3,4%, έναντι 3,1% τον Φεβρουάριο) και στις υπηρεσίες (2,7%, έναντι 2,5% τον Φεβρουάριο). .

Τον υψηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν τον Μάρτιο η Λιθουανία (15,6%), η Εσθονία (14,8%), η Ολλανδία (11,9%) και η Λετονία (11,2%). Ο χαμηλότερος πληθωρισμός σημειώνεται στη Γαλλία (5,1%), την Πορτογαλία (5,5%) και στη Φινλανδία (5,6%). Εντωμεταξύ, οι πάσης φύσεως άνεργοι στην Ευρώπη έχουν ανέλθει στα 13. 267 εκατομμύρια, ενώ στην Ψωροκώσταινά μας, της οποίας οι πολίτες φαίνεται να «ευημερούν», -όπως άλλωστε το επισημαίνουν και πλείστοι των πολιτικών μας, και η ανεργία φαίνεται να έχει πέσει και ο «μπεζαχτάς» να είναι αρκούντως γεμάτος-, οι Έλληνες κατά το 2021, «έφαγαν» στον τζόγο 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 17,4 μέσω του πολύτιμου αυτού «Internet», καθώς ένεκα των επανειλημμένων «lockdowns», δεν εύρισκαν πού αλλού να τα σπαταλήσουνε!

Αυτά παρατήρησαν και από το ΔΝΤ (καλώς μα ήλθε πάλι), και μας θυμήθηκαν και συστήνουν στην Κυβέρνησή μας, εν όψει πείνας, να «παγώσουν» μισθοί και συντάξεις, ανακεφαλαιοποίηση για μία ακόμη φορά των Τραπεζών από τον πλούσιο ελληνικό προϋπολογισμό, μόνιμες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, στις εισφορές και στον φόρο αλληλεγγύης για όλους τους φορολογούμενους, μη αυξήσεις σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και πάγωμα συντάξεων.

error: Content is protected !!