Πώς να μετατρέψετε την εποχική θέση εργασίας σας σε μόνιμη Πώς να μετατρέψετε την εποχική θέση εργασίας σας σε μόνιμη
Η εποχική εργασία μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, αλλά για όσους αναζητούν μεγαλύτερη σταθερότητα αποτελεί μόνο βραχυπρόθεσμη λύση. Σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε μερικές... Πώς να μετατρέψετε την εποχική θέση εργασίας σας σε μόνιμη

Η εποχική εργασία μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, αλλά για όσους αναζητούν μεγαλύτερη σταθερότητα αποτελεί μόνο βραχυπρόθεσμη λύση. Σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να μετατρέψετε την εποχική σας θέση εργασίας σε μόνιμη.

Δημιουργήστε μια καλή εντύπωση

Η απόλυτη προτεραιότητά σας θα πρέπει να είναι να δημιουργήσετε μια καλή εντύπωση στους συναδέλφους σας και στη διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φτάνετε στην ώρα σας, να μην αποφεύγετε τις ευθύνες και να φροντίζετε να κάνετε τα καθήκοντά σας όσο το δυνατόν καλύτερα, ακόμα και αν τα καθήκοντα αυτά είναι απλά. Αντιμετωπίστε τη δουλειά σας όπως τη συνέντευξη εργασίας σας — είναι η ευκαιρία να δείξετε στον εργοδότη σας πόσο πολύτιμοι θα είστε για την εταιρεία σε μόνιμη θέση.

Η μάθηση δεν σταματά ποτέ

Όπου και αν εργάζεστε, στον τομέα του λιανικού εμπορίου, της γεωργίας ή του τουρισμού, αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία για να μάθετε τα πάντα για την εταιρεία, τον ρόλο σας και την ομάδα σας. Αυτές οι επιπλέον γνώσεις θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε από τους άλλους εποχικούς εργαζομένους και δείχνουν στον εργοδότη σας ότι είστε πολύτιμος.

Δείξτε προθυμία

Εκτός από τα καθημερινά σας καθήκοντα, ο εργοδότης μπορεί να σας ζητήσει να εκτελέσετε επιπλέον καθήκοντα, να κάνετε μία ακόμη βάρδια για να καλύψετε έναν ασθενή συνάδελφό σας ή να κάνετε υπερωρίες τις περιόδους με μεγάλο φόρτο εργασίας. Αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να αποδείξετε ότι είστε αξιόπιστοι, ευέλικτοι και πρόθυμοι να βοηθήσετε, και επίσης, σε σχέση με την προηγούμενη συμβουλή, να αποκτήσετε νέες δεξιότητες.

Να είστε φιλικοί με τους συναδέλφους σας

Πολλοί εποχικοί εργαζόμενοι δεν θεωρούν απαραίτητο να διατηρούν σχέσεις με τους συναδέλφους τους. Αν όμως θέλετε να σας προσφερθεί μόνιμη θέση, θα πρέπει να έχετε επαφές μαζί τους. Αυτό δείχνει τις διαπροσωπικές σας δεξιότητες και την ικανότητά σας να ενσωματωθείτε στην ομάδα, αλλά διευρύνει και το επαγγελματικό σας δίκτυο. Ενημερώστε τους συναδέλφους σας ότι ενδιαφέρεστε για μόνιμη θέση στην εταιρεία. Ένας συνάδελφος που είναι και φίλος σας μπορεί να σας ενημερώσει για το άνοιγμα μιας θέσης ή να σας συστήσει στον διευθυντή του.

Ρωτήστε ευθέως τον προϊστάμενό σας

Μπορεί σας φαίνεται προφανές, αλλά εάν θέλετε να μείνετε στην εταιρεία, βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζει ο εργοδότης σας. Μιλήστε με τον προϊστάμενό σας για να δείτε τι επιλογές έχετε. Επικοινωνήστε με την υπηρεσία προσωπικού, ώστε να σας έχουν υπόψη για ενδεχόμενες προσλήψεις στο μέλλον.

Ακόμη και αν δεν πάρετε τη θέση αμέσως, μερικές φορές χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Ενδέχεται να συμπεριληφθείτε σε εφεδρικό κατάλογο για μελλοντικές προσλήψεις. Το σημαντικότερο είναι να μην χάνετε την ελπίδα σας. Να είστε σίγουροι ότι οι γνώσεις, η πείρα και οι δεξιότητες που έχετε αποκτήσει θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη μόνιμη θέση.

ergasiakanea.eu

error: Content is protected !!