ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πόσο παρήγορο, και δη στην Ελλάδα, είναι να μαθαίνεις πως κάποιος Δήμαρχος παραμερίζει κάποια στιγμή τα έργα βιτρίνας και δημοσίων... ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πόσο παρήγορο, και δη στην Ελλάδα, είναι να μαθαίνεις πως κάποιος Δήμαρχος παραμερίζει κάποια στιγμή τα έργα βιτρίνας και δημοσίων σχέσεων για να επιδοθεί στην μέριμνα υποδομών και δομών Πολιτισμού!

Συμβαίνει στον Δήμο Περιστερίου, όπου ο Δήμαρχος Παχατουρίδης, ο οποίος έχει αναγορευθεί σε έναν χωρίς προηγούμενο Δήμαρχο επί παντός δημοτικού ζητήματος και έχει καταξιωθεί πριν από όλα στην συνείδηση των Δημοτών του με την ευρύτερη αναγνώριση από όσους ξέρουν να εκτιμούν κινήσεις σαν τις μέχρι τούδε δικές του.

Πριν δύο χρόνια, διαβάζω, έπεσε η ιδέα στο τραπέζι, σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο με έγκριση από την Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησης δεκατεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και το έργο μπαίνει στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου περιόδου 2022-2027.

Αναφέρομαι στην αξιοποίηση ενός παλιού εργοστασίου ξυλουργίας, το οποίο έχει περιέλθει στα χέρια του Δήμου και πρόκειται να παραδοθεί στους Δημότες και όχι μόνο, σαν ένας υπερλειτουργικός χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με δύο αίθουσες Θεάτρου, τετρακοσίων θέσεων η μία στο ισόγειο και μικρότερη η άλλη στον επάνω όροφο, καθώς και άλλους χώρους πολιτιστικών δρωμένων.

Αν όλοι οι Δήμοι της χώρας μας προέβαιναν σε τέτοιες δημιουργίες, οπωσδήποτε ο Πολιτισμός στην χώρα μας και οι ιερουργούντες αυτόν θα μπορούσαν να ελπίζουν σε πολύ καλύτερες ημέρες πνευματικής και καλλιτεχνικής ανάπτυξης, κάτι το οποίο έχει απόλυτη και επείγουσα ανάγκη η Ελλάδα, καθώς καθημερινώς γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες ενός σύγχρονου πολιτισμού, ο οποίος εν ολίγοις έχει καταρρακωθεί χωρίς, δυστυχώς, μεγάλες ελπίδες ανάνηψης.

error: Content is protected !!