ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Η. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Η.
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γεγονός είναι πως όλα αυτά τα χρόνια, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, στάθηκε πάντα... ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Η.

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γεγονός είναι πως όλα αυτά τα χρόνια, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, στάθηκε πάντα αξιοπρεπές, υπερασπίζοντας έτσι την υπόστασή του και πάντα στο πλευρό των μελών του, συχνά αντιμέτωπο με τις εκάστοτε δυσχέρειες και διεκδικώντας τα δικαιώματα των ηθοποιών του, έστω και αν η Πολιτεία άπειρες φορές εκώφευσε για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους δεν είναι της παρούσης να αναπτύξουμε.

Σαν μέλος του Σωματείου αυτού, από το ξεκίνημα της καριέρας μου, δεν έχω παρά να θυμάμαι τα καλύτερα και τις απεγνωσμένες προσπάθειές του να βελτιώσει τις ανάγκες των μελών του με κάθε τρόπο, συμπεριλαμβανομένων και των παραστάσεών του στις εκάστοτε Κυβερνήσεις, έστω και αυτές ελάμβαναν και συνεχίζουν να μην λαμβάνουν υπόψη τους τα προβλήματα του κλάδου.

Επιπροσθέτως, ο τελευταίος εν ενεργεία πρόεδρός του, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος είναι άκρως αποδεκτός για το ήθος και τις άοκνες προσπάθειες και ενέργειές του υπέρ του κλάδου, έχει αποδείξει ότι είναι σοβαρός και αξιόλογος, ανιδιοτελής, αγωνιστής, πάντα δίπλα στα μέλη και τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα ευγενής και συναινετικός.

Το πρόβλημα, το οποίο εδώ και αρκετό καιρό έχει προκύψει με τις κακές συμπεριφορές κάποιων σκηνοθετών και παραγωγών, δεν ήταν δυνατόν να μην απασχολήσει και το Σ.Ε.Η., το οποίο δέχθηκε πλείστες όσες καταγγελίες ηθοποιών και όπως ήταν υποχρεωμένο να πράξει, εξέτασε με πλήρη αντικειμενικότητα τα γεγονότα και τελικά απεφάσισε την διαγραφή τριών μελών του, εξετάζοντας τις καταγγελίες, τις οποίες είχε στα χέρια του.

Είναι στα αλήθεια θλιβερό ορισμένα γεγονότα να έχουν τέτοιες απολήξεις. Χωρίς, εμείς, οι μακρόθεν των καταστάσεων να γνωρίζουμε το βάθος και το μέγεθος, λυπόμαστε για τέτοιες εκβάσεις και χωρίς να λαμβάνουμε καμία απολύτως θέση υπέρ ή κατά, θέλουμε να ελπίζουμε πως ο κλάδος δεν θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια άλλα τέτοια περιστατικά.

error: Content is protected !!