ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Διαβάζω στις εφημερίδες πως στην Σαγκάη επικρατεί εδώ και εβδομάδες αυστηρότατο λοκντάουν ένεκα του ιού, ο οποίος δεν λέει να... ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Διαβάζω στις εφημερίδες πως στην Σαγκάη επικρατεί εδώ και εβδομάδες αυστηρότατο λοκντάουν ένεκα του ιού, ο οποίος δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους, καθώς, ωστόσο, αρκετές χώρες του πλανήτη μειώνουν κατά πολύ έως και εντελώς τα μέτρα προφύλαξης,  μέχρι ακόμη και την απαραίτητη Τετάρτη δόση του εμβολίου.

Στην Ελλάδα, η προ έτους υπόσχεση του πρωθυπουργού, παράλληλα, λαμβάνει σάρκα και οστά και η «ελευθερία», την οποία μας είχε τάξει επιτέλους ανακοινώθηκε δια στόματος του υπουργού Υγείας και θα ισχύει από την πρωτομαγιά, χωρίς κανέναν περιορισμό και για κανέναν, ενώ αντιμετωπίζεται και η αναγκαιότητα πράσινου πιστοποιητικού για την είσοδο των ξένων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα δε τώρα που έχουμε την ανάγκη του τουρισμού για να ανασάνουμε και λίγο οικονομικά.

Σύμμαχός μας και το καλοκαίρι, κατά το οποίο όλοι οι ιοί κάνουν πίσω, όπως έχει αποδειχθεί και ραντεβού από φθινόπωρο πάλι, πιθανόν με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, μάσκες, πολίτες δύο επιλογών, και τα ανάλογα πρόστιμα στα υπερήφανα γηρατειά, καθότι πρέπει τελικά να ξεπεράσουμε το 85%, το οποίο έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα και γιατί μάλλον ο τριπλός εμβολιασμός δεν φέρθηκε και τόσο αποτελεσματικός, αφού σύμφωνα με τις στατιστικές του ΕΟΔΥ, μέχρι και τις 22 Μαρτίου του 2022, είχαν χάσει την ζωή τους από τον εν λόγω ιό 1.261 τριπλοεμβολιασμένοι συνάνθρωποί μας.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες και επιτεύξεις των επιστημόνων διεθνώς, αυτός ο ιός, κάνει θραύση όπου και αν βρεθεί. Τουλάχιστον, ας περάσουμε καλά και ελεύθεροι το καλοκαίρι μας, γιατί από Σεπτέμβριο, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες προοπτικές, ανάλογα με την συμπεριφορά του.

error: Content is protected !!