Ακατέργαστα ρουμπίνια στον κόσμο Ακατέργαστα ρουμπίνια στον κόσμο
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ένα από τα μεγαλύτερα ακατέργαστα ρουμπίνια στον κόσμο έφτασε στο Ντουμπάι για να εκπροσωπήσει την νέα συλλογή «Καλλιστώ» από την ελβετική εταιρία... Ακατέργαστα ρουμπίνια στον κόσμο

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ένα από τα μεγαλύτερα ακατέργαστα ρουμπίνια στον κόσμο έφτασε στο Ντουμπάι για να εκπροσωπήσει την νέα συλλογή «Καλλιστώ» από την ελβετική εταιρία «SJ Gold and Diamond», η οποία και περιχαρής το ανακοίνωσε στον Τύπο.

Πρόκειται για το ακατέργαστο του είδους «Ruby», το οποίο βρίσκεται να «ανθεί» και να εξορύσσεται σε ένα χωριό της Κεντρικής Τανζανίας , ονομαζόμενο Winza,  και για πρώτη φορά θα κάνει  δημοπρατηθεί την στην αγορά του «Waldorf Astoria» στο Οικονομικό Κέντρο του Ντουμπάϊ (DIFC) την περασμένη Παρασκευή.

Το συγκεκριμένο πέτρωμα, στο οποίο δόθηκε το όνομα «Κριός», και στα αραβικά «Μπουρζ αλ-Χαμάλ», εκτιμήθηκε αρχικά στα 8.400 καράτια και το αρχικό του κόστος ανερχόταν στα εκατόν είκοσι εκατομμύρια δολάρια. Ανήκε στην πιο πάνω αναφερθείσα εταιρεία, της οποίας κλάδος εδρεύει και στο Ντουμπάϊ και το όνομά του το προσέλαβε από την Νύμφη της Ελληνικής Μυθολογίας, ονόματι Καλλιστώ.

Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια ρουμπίνια ισάξιων καρατίων και αντίστοιχου τιμήματος και όλα μαζί θα αποτυπώνονται εντύπως ενωμένα με χρυσή κλωστή, ώσπου να ολοκληρωθεί το ρουμπινένιο λογότυπο της συλλογής.

Καταλαβαίνω πως μετά από αυτήν την αναφορά μου, θα σπεύσετε άπαντες να κλείσετε θέση για την επόμενη δημοπρασία κατ’ όναρ, γιατί στην πραγματικότητα, εγώ θα σκεπτόμουν και τα αεροπορικά έξοδα και τα άλλα της διαμονής και δύσκολα θα αποφάσιζα και αυτήν την επιβάρυνση. 

error: Content is protected !!