ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ!!! ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ!!! ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!!
Έγκλημα και τιμωρία Σήμερα καταγγείλαμε στην Εισαγγελία Πειραιά, την Πολεοδομία, το Λιμεναρχείο, το Δασαρχείο, την Κτηματική κλπ, την απόπειρα παράδοσης ενός ακόμα αρχαιολογικού χώρου... ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ!!! ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!!

Έγκλημα και τιμωρία

Σήμερα καταγγείλαμε στην Εισαγγελία Πειραιά, την Πολεοδομία, το Λιμεναρχείο, το Δασαρχείο, την Κτηματική κλπ, την απόπειρα παράδοσης ενός ακόμα αρχαιολογικού χώρου στα μεγάλα συμφέροντα.

Ο λόγος για την αδιανόητη απόφαση της Κοινότητας Αμπελακίων, με τη στήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας και του ίδιου του Δημάρχου, να εγκρίνουν περίφραξη ενός χώρου έξω από το Ναυπηγείο Μπεκρή, που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, που δεν έχει παραχωρηθεί στο ναυπηγείο, που δεν έχει έγκριση της πολεοδομίας και του Υπουργείου Πολιτισμού, που είναι δασική και αναδασωτέα έκταση, που ανήκει στην ζώνη απολύτου προστασίας της Κυνόσουρας, που έχει καταστραφεί στο παρελθόν από παράνομες εκσκαφές και ισοπεδώσεις της εταιρείας, που κατέστρεψε αρχαίους τάφους και τμήματα Αρχαίου τείχους, που υποβλήθηκαν μηνύσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού, και άλλα πολλά.

Η εν λόγω περίφραξη είναι σχεδόν κατασκευασμένη, σε πείσμα κάθε έννοιας νομιμότητας, λογικής και ηθικής. Εσείς «παραδίδετε» τα Ιερά και τα Όσια, εμείς ξεσκεπάζουμε και καταγγέλλουμε.

Υ.Γ. Ελπίζουμε ο Δήμαρχος που σήμερα υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό, να τον πήγε μία βόλτα στην Κυνόσουρα, να δει τα… κρουαζιερόπλοια και τις… θαλαμηγούς που είναι αραγμένα στα …νομιμότατα ναυπηγεία, να αναπνεύσει …καθαρό αέρα από τις αμμοβολές και τις τσιμινιέρες και να βρέξει τα πόδια του στα …γάργαρα νερά της ρύπανσης, της μόλυνσης και της καταστροφής…Θα ήταν πολλαπλώς ευγνώμων.

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας

error: Content is protected !!