«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» ! «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» !
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Επί δύο χιλιάδες ογδόντα εννέα χρόνια, οι Χριστιανοί απανταχού της Γης, τιμούν την μνήμη της Ανάστασης του Ιησού Χριστού, κάτω... «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» !

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Επί δύο χιλιάδες ογδόντα εννέα χρόνια, οι Χριστιανοί απανταχού της Γης, τιμούν την μνήμη της Ανάστασης του Ιησού Χριστού, κάτω από οιεσδήποτε συνθήκες και αντιξοότητες. Δύο χιλιάδες είκοσι τρία χρόνια πέρασαν από την έλευσή Του στην Γη για να άρει τις αμαρτίες μας και παρά τις ουρανομήκεις προσευχές και μετάνοιες μας, αυτές αυγατίζουν συνεχώς και εξελίσσονται σε όλο και πλέον ολέθριες και τραγικές.

Τιμές λοιπόν κατ’ επίφασιν, μεγαλόσταυροι και αναθέματα, εν μέσω γενοκτόνων πολέμων, οι οποίοι αποδεκατίζουν τον κόσμο μας εγείροντας τα πολεμοχαρή και απάνθρωπα αισθήματά μας, ενάντια στην εντολή Του «ου φονεύεις», ενώ και όλες οι υπόλοιπες καταστρατηγούνται και σβήνουν μονομιάς από την μνήμη και τις καρδιές μας και κλέβουμε, και ψευδομαρτυρούμε, και τους γονείς δεν τιμούμε, και μοιχεύουμε,  και έχουμε παραμερίσει τις ημέρες, τις οποίες οφείλουμε να τιμούμε τον Θεό, και ειδωλοποιούμε και λατρεύουμε τους εαυτούς μας και αν είχαν δοθεί και άλλες χίλιες εντολές και αυτές θα τις καταπατούσαμε, προκειμένου να επιβιώσουμε αποκλειστικά και μόνον εμείς, παραμερίζοντες κάθε συναίσθημα δικαίου και ανθρωπιάς.

Έρπει και παραπαίει ο κόσμος μας, αυτοκαταστρέφεται, και όσοι ακόμη απομένουν να τιμούν τον «αίροντα» , πλην επί ματαίω, τας ημών αμαρτίας ακόμη και όταν εν γνώσει τους παρανομούν, κάνουν ένα σταυρό, νίπτοντες τας χείρας, και ξεμπερδεύει η υπόθεση, τουτέστιν αυτοσυγχωρούνται και εφησυχάζουν μέχρι την διάπραξη του επομένου αμαρτήματος, και πάει λέγοντας.

Της σημερινής ημέρας ακολουθεί η του Αγίου Πνεύματος και είθε αυτό να γίνει αποδεκτό και μέσω αυτού να ανανήψουμε.

error: Content is protected !!