ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οι ιοί και οι κάθε είδους ασθένειες έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά τον τελευταίο και καταλυτικό τον κρατούν πάντα οι... ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οι ιοί και οι κάθε είδους ασθένειες έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά τον τελευταίο και καταλυτικό τον κρατούν πάντα οι επιστήμονες απανταχού του πλανήτη και ανάλογα ξεμπερδεύουμε από τα κακά, ή μας ξεμπερδεύουν εκείνα.

Για παράδειγμα, στην Κίνα με ελάχιστα κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον», περιτοιχίζουν τους υγιείς με συρματοπλέγματα γιατί αυτή η μετάλλαξη θεωρείται επικίνδυνη, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο την έχουν ανακηρύξει ακίνδυνη, έστω και αν στην Ελλάδα, αλλά και αλλού, οι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται κατά χιλιάδες. Στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας και την άρση των μέτρων από την 1η Μαΐου, στην χώρα μας και είπε:

«Είναι μία τάση που επικρατεί στην Ευρώπη, ζούμε στον «αστερισμό» της όμικρον 2. Τα πιστοποιητικά δεν έχουν πλέον αξία καθώς όλοι μπορούμε να μολυνθούμε και να μεταδώσουμε. Δεύτερον, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που έχει αναπτύξει ανοσία είτε από εμβολιασμό είτε από νόσηση, και πολλοί εμβολιασμένοι έχουν νοσήσει ταυτόχρονα.

Η πιθανότητες να νοσήσει πλέον κανείς βαριά είναι ελάχιστες, συνεπώς μπορεί κανείς να ανασυστήσει την κανονικότητά του με προσοχή και εμβολιαζόμενοι για την υγεία μας και όχι για το πιστοποιητικό. Είναι κακή ανάλυση το να λέει κανείς ότι «νίκησαν» οι ανεμβολίαστοι, καθώς όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι με τον ιό και θα νοσήσουμε κάποια στιγμή. Κανείς δεν ήθελε να απομονωθεί από την παρέα του ή να κλειστεί στο σπίτι. Εφόσον εμβολιαστούμε προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας. Φάνηκε, και η δυναμική του πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς πολλοί πήγαν να εμβολιαστούν για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό».

Παρά ταύτα, άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα μέτρα θα επαναληφθούν από Σεπτέμβριο, καθώς κλείνει η τουριστική περίοδος, για την οποία και μόνο χάριν της ανάπτυξης της οικονομίας ο ιός πέρασε σε δεύτερο πλάνο, εξακολουθώντας ωστόσο να είναι επικίνδυνος, και θα είναι απαραίτητη και η τέταρτη εμβολιαστική δόση, όπως λένε. Αντίθετα, με τους δικούς μας ειδικούς, την αναστολή του εμβολιαστικού προγράμματος αποφάσισε η Δανεζική Αρχή Υγείας, καθώς επισημαίνει ότι η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, όπως καταγράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» καθώς «θεωρούν πως ο εμβολιασμός δεν είναι πλέον αναγκαίος, καθώς το δανέζικο κράτος βρίσκεται σε καλό σημείο», ενώ έχουν καταργηθεί ση χώρα όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την διαπίστωση των εκεί επιστημόνων πως η μετάλλαξη «Όμικρον» δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία.

Τέλος, φαίνεται πως τις πασχαλινές διακοπές στην Ελλάδα περίμενε ο απερχόμενος ιός και επέστρεψε, έτσι που σε δυο-τρείς μόνον ημέρες, με την προυπόθεση να μην κατ’ εκτίμηση των ειδημόνων επέστρεψε και ανέβασε κατά χιλιάδες τα κρούσματα, ευτυχώς δε που εχθές σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας τον ξόρκισε και όπως είπε από τέλος Μαΐου θα μας έχει εγκαταλείψει πλήρως.

error: Content is protected !!