ΟΙ «ΤΖΑΜΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΟΙ «ΤΖΑΜΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΑ ΑΓΟΡΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μπορεί κάποιοι πολιτικοί να ξεχνάν ότι δεν είναι αυτεξούσιοι, αλλά ότι ψηφίζονται από τον λαό με την προϋπόθεση αυτοί να... ΟΙ «ΤΖΑΜΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΑ ΑΓΟΡΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μπορεί κάποιοι πολιτικοί να ξεχνάν ότι δεν είναι αυτεξούσιοι, αλλά ότι ψηφίζονται από τον λαό με την προϋπόθεση αυτοί να τον εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο. Όπου τους στέλνει για να υποστηρίζουν και να διαφυλάττουν τα αγαθά του και να φροντίζουν για την ευημερία και την πρόοδό του με χρηστή και αποτελεσματική διακυβέρνηση. Δυστυχώς, αρκετά πολλοί το απολησμονούν και νομίζουν ότι αυτοί είναι και όχι άλλοι, πως μπορούν ποδηγετούν, ακόμη και να υβρίζουν, αυτούς οι ο ποίοι τους έχουν δώσει την ευκαιρία να βρίσκονται εκτελεστές των βουλών του λαού, ακόμη και να τους λοιδορούν.

Πριν λίγες ημέρες, με ανοιχτό στόμα μείναμε δέκα και κάτι εκατομμύρια Έλληνες και οι παροικούντες φορολογούμενοι, όταν πολιτικός λαμβάνοντας τον λόγο εκ μέρους της Κυβέρνησης (😉 απεκάλεσε «τζαμπατζήδες», όσους έντιμους πολίτες δεν έχουν χρήματα να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους και θέλησε κουνώντας το δάχτυλο να τους υπενθυμίσει πως έχουν υποχρέωση να εξοφλήσουν τα χρέη τους, με αφορμή τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Προχθές, Σάββατο πρωΐ και ο δημοσιογράφος κ. Αυτιάς, απαντώντας στις επικρίσεις, δήλωσε πως ωστόσο υπάρχουν και έντιμοι πολίτες, οι οποίοι στερούνται ακόμη και το ψωμί (πανάκριβο και αυτό!), προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αντίθετα με την Κυβέρνηση, η οποία την ίδια περίπου ώρα, εξαπέλυε δηλώσεις όλως διόλου αντίθετες με τις προηγούμενες δύο απόψεις.

Αντιλαμβανόμενη, λοιπόν την δυσαρέσκεια των πολιτών, παράλληλα με την γνώση της για το αν μπορούν να ζήσουν οι περισσότεροι Έλληνες με τα χρήματα, τα οποία κερδίζουν, δήλωσε ότι θα εκπονηθεί νέο σχέδιο κατά της «Ακρίβειας» και ότι, επί του προκειμένου, θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, οι οποίοi δεν υπεραμείβονται με τους μισθούς των «golden boys» οι οποίοι μπορεί να φτάνουν και τις τριακόσιες εξήντα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, αλλά θα παράσχει πάσα βοήθεια «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα» προς όφελος των μη εχόντων και κατεχόντων και ότι, εν πάση περιπτώσει, δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς της ΔΕΗ «τέσσερις και πέντε φορές επάνω».

Αφήνοντας να εννοηθεί πως και οι «τζαμπατζήδες» κάτι, τέλος πάντων, θα κερδίσουνε και αυτοί. Όσο δε για το «πλατινένιο boy», ο λαλίστατος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε τηλεοπτικώς εξηγήσεις και άφεσιν αμαρτιών, καθότι, όπως είπε, εκείνος άφησε τα πάντα στο εξωτερικό όπου ζούσε στο προσκλητήριο της Ελλάδας να την σώσει και μάλιστα με τα ελάχιστα αυτά χρήματα, τα οποία και δεν συγκρίνονται ούτε με το μέγεθός του, ούτε με τα όσα κερδίζει εκεί όπου ζει και δημιουργεί Ευγνώμονες.

error: Content is protected !!