ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ; ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τελικώς, ο κύβος ερρίφθη. Από 1ης Μαΐου, αν όχι από τα εμβόλια, τα οποία έμειναν στο ξεκίνημα και δεν μπόρεσαν... ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τελικώς, ο κύβος ερρίφθη. Από 1ης Μαΐου, αν όχι από τα εμβόλια, τα οποία έμειναν στο ξεκίνημα και δεν μπόρεσαν να μας την δώσουν, όπως είχαν υποσχεθεί οι ηγέτες του κόσμου, τουλάχιστον με την απόφασή τους, έστω και με ελάχιστες αντιρρήσεις των επιδημιολόγων, οι ηγέτες κάθε χώρας και όλοι μαζί, μετέτρεψαν την «πανδημία» σε «ενδημία», και την κατατάσσουν πλέον στο επίπεδο της κοινής γρίπης και μας την χαρίζουν απλόχερα.

Τέρμα τα εμβόλια λοιπόν παντού, εκτός της Ελλάδος που συνιστά και την 4η δόση για να μην πάει χαμένη, τέρμα από τον Ιούνιο και οι μάσκες, τέρμα τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, -δεν θα κινδυνεύουμε πουθενά, και αν κατά τύχη από Σεπτέμβριο συμβεί και υπάρξει μία νέα παραλλαγή (μετάλλαξη), έ, τότε πτου και από την αρχή και ανάλογα με το μέγεθος της καταστροφής, την οποία πρόκειται να επιφέρει να ξανακλειστούμε, θα ξαναμπολιαστούμε, θα ξαναρρωστήσουμε και όσοι άτυχοι θα πάνε καλιά τους…

«Αλλάζει η προσέγγιση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας τους επόμενους μήνες, περνώντας από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια πιο βιώσιμη κατάσταση» αναφέρει το έγγραφο που επικαλείται το «Reuters» Ο Π.Ο.Υ. πάντως από την πλευρά του, δε έχει πάρει καμία τέτοια, προς το παρόν, απόφαση και εξακολουθεί να θεωρεί τον κορωνοϊό «πανδημία» Σήμερα συνεδριάζουν στην «Κομισιόν» για την τελική απόφαση, η οποία, όπως πιστεύεται θα αφήνει ανοιχτό και ένα μεγάλο παράθυρο σε μία τυχόν νέα έξαρση, καθώς ο ιός θα παραμείνει σύντροφός μας δίπλα στην γρίπη δια παντός, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους και προκειμένου να έχουμε και κάτι να φοβόμαστε.



Να όμως που την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε και ένα νέο βιβλίο του Μπίλλ Γκέιτς, ιδρυτή της «Microsoft», ο οποίος συχνά προβλέπει και αναφέρει πως μία νέα μετάλλαξη αυτού, του ιού, είναι πιθανή σε ποσοστό 5%, που όμως θα είναι ταχύτατης μετάδοσης και ιδιαίτερα θανατηφόρα. Σε αυτήν την περίπτωση είναι βέβαιος πως την αντιμετώπισή της θα αναλάβει και πάλι ο Π.Ο.Υ. με όποιο οικονομικό κόστος. Άλλοι πάλι, μιλούν για νέους θανατηφόρους ιούς, οι οποίοι μπορεί να προκύψουν και να μας αιφνιδιάσουν έως και τελειωτικού θανάτου.

Γι’ αυτό και οι φαρμακευτικές εταιρίες κατασκευάζουν νέα εμβόλια, να τα έχουμε διά παν ενδεχόμενον, έτσι που να μην φοβόμαστε πως θα μας καταβάλει ο πάσα εις ιός. Προς το παρόν προτεραιότητα θανάτου έχει μάλλον η ανά τον κόσμο φθίνουσα και απειλούσα επισιτιστική κατάσταση. Ούτως ή άλλως, από κάτι θα πάμε. Στις λεπτομέρειες θα σκαλώσουμε;

error: Content is protected !!