ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τον τελευταίο καιρό, η Ανθρωπότητα επιβιώνει με εικασίες του τρόμου και με τον τρόμο των εικασιών! Κάτι άκρως καταλυτικό για... ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τον τελευταίο καιρό, η Ανθρωπότητα επιβιώνει με εικασίες του τρόμου και με τον τρόμο των εικασιών! Κάτι άκρως καταλυτικό για την ψυχική μας υγεία, η οποία φθίνει μαζί με την παγκόσμια οικονομία και τις καταστροφές ένεκα πολέμων, οι οποίοι δεν εστιάζονται, -όπως φαίνεται-, μόνο στην Ουκρανία, αλλά δραστηριοποιούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη του υπερφλεγόμενου πλανήτη μας, για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ καθημερινώς ανάβουν και νέες εστίες, μεγάλες ή μικρές.

Αλλά μιάς και ολόκληρη η Δύση έχει εστιαστεί στην ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, ο φόβος επικεντρώνεται εκεί, εδώ και αρκετό καιρό, αλλά και σήμερα και κυρίως αύριο, Δευτέρα 9 Μαΐου, όπου όχι κατά τας Γραφάς, αλλά κατά τις εικασίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ανεξαρτητοποιημένης Μεγάλης Βρετανίας, επέρχεται το τέλος του κόσμου, δια χειρός Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αύριο, λοιπόν, κάποια στιγμή της ημέρας, λένε και διαδίδουν οι εικασίες, η Ρωσία κατά πάσαν πιθανότητα, είναι ενδεχόμενο να εξαπολύσει μία πυρηνική επίθεση και να καταστρέψει συθέμελα τον κόσμο, έτσι «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ», όπως θα έλεγε και ο ποιητής μας Κωνσταντίνος Καβάφης.

Και αυτό, για τον απλούστατο λόγο του ότι η Ευρώπη, παρά τις διαφωνίες μεταξύ των μελών της, και παρά τις μνημειώδεις καθυστερήσεις της όπως πάντα να λαμβάνει αποφάσεις, συνεπικουρουμένων και των ΗΠΑ παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και κηρύσσει εμπάργκο στην Ρωσία και τους ρώσους πολίτες.

Από την πλευρά της, η Ρωσία έκανε λόγο κάποιες φορές, πρόσφατα, για την δυνατότητά της να πλήξει με πυρηνικά όπλα την Δύση, αν αυτή συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία. Αυτά τα «λεγόμενα», φαίνεται αν όχι να έχουν τρομοκρατήσει τους αντιπάλους, να έχουν τουλάχιστον δώσει τροφή στην φαντασία κάποιων συγχρόνων προφητών, οι οποίοι θεωρούν βέβαιον ότι αύριο, 9 Μαΐου του 2022, η Ρωσία σβήνει από το Σύμπαν τον πλανήτη Γη, με πυρηνική επίθεση.

Τώρα γιατί αύριο; Γιατί η εν λόγω χώρα, τιμά την 77η επέτειο νίκης της κατά της Γερμανίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ως είθισται ο αρχηγός του Κράτους θα απευθύνει χαιρετισμό και λίγα ακόμη λόγια στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, όπου, οι συντάσσοντες τις προφητείες εικάζουν πως ή θα εξαπολύσει τα πυρηνικά του να τελειώνουμε, ή θα εξαγγείλει την απειλεί να εξαφανίσει τους αντιπάλους του με τον τρόπο αυτό, σε μία δεδομένη στιγμή.

Ας μην φοβόμαστε όμως, την στιγμή που οι κεφαλές Ανατολής και Δύσης περιμένουν να δουν τί από τα δύο, ή κάτι άλλο. θα γίνει αύριο και μετά να σκεφτούν πώς θα αντιδράσουν. Ες αύριον τα σπουδαία, και ως ανακοινώσεις και ως αποφάσεις.

error: Content is protected !!