ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αποτελεί ίσως μια πρωτοτυπία πρωθυπουργός μιάς χώρας να προβαίνει σε καθημερινά διαγγέλματα, μπορεί όμως και να είναι ευχάριστο για τους... ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αποτελεί ίσως μια πρωτοτυπία πρωθυπουργός μιάς χώρας να προβαίνει σε καθημερινά διαγγέλματα, μπορεί όμως και να είναι ευχάριστο για τους πολίτες, οι οποίοι ανάλογα με τα πολλά ή λίγα λεγόμενά του, αντιλαμβάνονται καλύτερα, κατανοούν και επιβραβεύουν τον πρωθυπουργό τους.

Αυτό συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια στην χώρα μας, κάτι που δείχνει το πόσο δεμένος είναι ο δικός μας πρωθυπουργός με τον λαό μας. Μας έχει γίνει πλέον και καθημερινή συνήθεια να τον βλέπουμε στην τηλεόραση, να τον ακούμε στο ραδιόφωνο και να τον διαβάζουμε στις εφημερίδες, έτσι ώστε να μαθαίνουμε και παράλληλα να εμπεδώνουμε τις προθέσεις του απέναντί μας, την ευημερία και το μέλλον μας.

Και όντως πασχίζει όσο μπορεί και όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις, οι συγκυρίες και οι αμετάκλητες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς κάθε καλό μέλος υποχρεούται να τις ακολουθεί. Στο προκύψαν δε τελευταίο θέμα γύρω από τις υπερτιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που το πήραμε ομολογουμένως είδηση πολύ αργότερα αφ’ ότου ξεκίνησε και το αποδώσαμε αφελώς στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και στο πολύ αργότερα «εμπάργκο» διοχέτευσης ενέργειας προς την Ευρώπη, και ενώ επρόκειτο να λάβει μέτρα μετά την επιστροφή του από την Αμερική όπου θα τον δεχθεί ο κύριος Μπάϊντεν, και παρακάμπτοντας την Ευρώπη και τις αποφάσεις της επί του θέματος, έσπευσε να λάβει και να ανακοινώσει ελαφρυντικά μέτρα προς όφελος του έλληνα πολίτη, ακόμη και παρακούοντας της εντολές της «Κομισιόν», κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ προσβλέπει και σε δική μας, αυτόνομη ενέργεια μετά την πάροδο κάποιων ετών.

Φυσικά, όλες αυτές οι κινήσεις, δεν αφήνουν αδιάφορο τον έλληνα πολίτη και ψηφοφόρο, ο οποίος αντιλαμβάνεται τα μεγέθη και δοξάζει τον Θεό γιατί αντιμετωπίζουμε τόσο στωϊκά κάθε αναποδιά που μας συμβαίνει, όπως αντιμετωπίσαμε την τελευταία πανδημία και θα συνεχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε, τις συντάξεις πείνας, οι οποίες ανέβηκαν ως και η κατώτερη κατά μερικά κέρματα τον μήνα, τις προαιώνιες προκλήσεις της γείτονος Τουρκίας, τις κατασχέσεις, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και τόσα άλλα που μας ταλάνιζαν και στα οποία προσπαθεί να δώσει λύσεις.

Και ο πολίτης, ακούει, βλέπει, και αντιδρά αναλόγως, επιφυλασσόμενος και υποχρεωμένος να ανταποδώσει κατά την κατάλληλη στιγμή, ανάλογα με το πώς ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα και πως βιώνει της εξαγγελίες.

error: Content is protected !!