ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ … ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ …
του Ντἰνου Σ. Κουμπάτη Οπωσδήποτε και δεν φημίζομαι για οξύνοιά μου, την σωστή επιμόρφωσή μου και το υψηλό IQ μου, ώστε και να διεκδικώ... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ …

του Ντἰνου Σ. Κουμπάτη

Οπωσδήποτε και δεν φημίζομαι για οξύνοιά μου, την σωστή επιμόρφωσή μου και το υψηλό IQ μου, ώστε και να διεκδικώ αριστεία αντίληψης και κατανόησης των πραγμάτων, των εξελίξεων και των δρωμένων γύρω μου, όπως άλλωστε και δισεκατομμύρια άλλοι άνθρωποι του πλανήτη Γη, στους οποίους οι εξυπνότεροί μας, πουλάνε ως και γάϊδαρο στο σακί. Και αν όχι σε όλες, σε μερικές τουλάχιστον απορίες μας, θα έπρεπε να απαντήσουν πλέον επεξηγηματικά, αυτοί οι οποίοι καταλαβαίνουν και αποδέχονται ή μη τα τεκταινόμενα.

Για παράδειγμα, και ένεκα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, επικαλούμαστε φωτιά και αντάρα, ακρίβεια και πείνα, γιατί ένα μέρος σιτηρών, κάποιες χώρες της Ευρώπης το προμηθεύονταν από τους ουκρανικούς αγρούς. Δηλαδή, οι άλλες χώρες δεν παρήγαγαν σιτηρά; Και γιατί; Μήπως δεν είχανε αγρούς, όπως μήπως δεν είχανε και την δυνατότητα να παράγουν φυσικό αέριο και είχαν άμεση ανάγκη αυτού της Ρωσίας;



Ή μήπως σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης δεν γίνονται ανθρωποκτόνοι πόλεμοι και δεν ισοπεδώνονται ολόκληρες χώρες και όμως δεν πανικοβαλλόμαστε ούτε και στερούμαστε έτσι; Και επειδή ενός κακού, μύρια άλλα έπονται, κλείνοντας οι στρόφιγγες αερίου ακριβαίνουν τα κόστη παραγωγής ενέργειας και έτσι οι πάροχοι για να μπορούν να την παράγουν και να μας την προμηθεύουν, θα πρέπει να ανεβάσουν κατακόρυφα την τιμή παροχής, έτσι που ενώ ο κόσμος αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα και να επιβιώσει, όπως αναφέρεται, αυτοί να έχουν αγγίξει ένα υπερκέρδος 591, 45 εκατομμυρίων.

Γιατί για κάποιους τα υπερκέρδη και για άλλους οι υπερχασούρες; Επ’ αυτού επίσης, και ενώ η Ρωσία για να παρέχει φυσικό αέριο απαιτεί συναλλαγές με ρούβλια, η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει ακόμη και συζήτηση, ο κύριος Ντράγκι από Ιταλία, δηλώνει πως πολλές ευρωπαϊκές εταιρίες έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια, παρά τις απαγορεύσεις. Δεν βγάζω νόημα κανένα. Ούτε και με τον ιό της τελευταίας ανθρωποκτόνου πανδημίας μπορώ να εξάγω συμπεράσματα.

Εκεί που φεύγει εκεί και επιστρέφει, κατεβαίνει σε «διακοπές» κατά τους θερινούς μήνες, καταστέλλεται δεν καταστέλλεται με τα εμβόλια, ανοίγει δρόμους σε βακτήρια και μικρόβια, ώστε οι ασθενείς να αποδημούν περισσότερο από αυτά, κι ενώ με τις μεταλλάξεις, λένε, το μικρόβιο εκφυλίζεται, εδώ συμβαίνει το παράδοξο να γίνεται και πιο επικίνδυνο κι έτσι μία αυτό, από την άλλη οι περικοπές στα έξοδά μας, ένεκα ανατιμήσεων και ενέργειας, να υπάρχουν φόβοι να μην μπορούμε πλέον να φάμε, να ζεσταθούμε και να κυκλοφορούμε πλέον με αυτοκίνητα, ενώ κάποιοι δεν αντιμετωπίζουν την βάσανον των πτωχών, αμειβόμενοι με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή δολάρια για τις υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρουν στα Κράτη ή σε σπουδαίες επιχειρήσεις.

Είναι και άλλα πολλά που δεν καταλαβαίνουμε, εμείς οι λίγο καθυστερημένοι στο μυαλό και ενίοτε ψεκασμένοι, και δυστυχώς δεν θα μας βοηθήσουν ποτέ να καταλάβουμε.

error: Content is protected !!