ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτή κι αν είναι απορία! Πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, -παρά τις όσες έχουν... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτή κι αν είναι απορία! Πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, -παρά τις όσες έχουν χρεοκοπήσει-, αναμένουν να καταληφθούν από κατάλληλο προσωπικό, κανείς όμως δεν προθυμοποιείται να τις καταλάβει! Λέμε, κατόπιν, ότι υπάρχει ανεργεία στην Ελλάδα και τα βάζουμε με όλους και με όλα και κυρίως με τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, οι οποίες δεν παίρνουν πρωτοβουλίες για πάταξη του φαινομένου.

Σε μία Ελλάδα, η οποία αγγίζει, πλέον, αύξηση της τάξης του δέκα με έντεκα τοις εκατό στον πληθωρισμό, που οι πάροχοι ενέργειας θησαυρίζουν με εξακόσια εκατομμύρια υπερκέρδη σε βάρος τα ων λιιμοκτονούντων Ελλήνων, φέρνοντας την χώρα μας στις πρώτες θέσεις, και συγκεκριμένα την κατατάσσουν στην Τρίτη θέση ακρίβειας ως προς την τιμή βενζίνης, αλλά και άλλων πολλών αναγκαίων αγαθών.

Από την άλλη πλευρά, οι στατιστικές παρουσιάζουν ζοφερή εικόνα της ακρίβειας παντού και οι σφυγμομετρήσεις αποκαλύπτουν πως έξι στους δέκα έλληνες πολίτες έχουν ελαττώσει κατά πολύ την προμήθεια τροφίμων, καθώς αυτά καθημερινώς αυξάνουν τις τιμές τους και οι περισσότερες οικογένειες προσεγγίζουν τα όρια της φτώχειας. Πενήντα χιλιάδες υπάλληλοι ζητούνται από επιχειρήσεις, ωστόσο, πλην όμως δεν τους βρίσκουν κι αυτοί απαντούν πως δεν αντέχουν να δουλεύουν χωρίς να μπορούν να αμείβονται έτσι που να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και δια στόματος κ. Χατζιδάκη, η συμβολή προς τους διαμαρτυρόμενους Ξενοδόχους είναι να αυξήσουν το ημερομίσθιο, που παραπέμπει φυσικά και σε αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους, ως εκ τούτου δε και αύξηση των τιμών σε βάρος των τουριστών, τους οποίους έχει τόση ανάγκη η χώρα μας.

Εντωμεταξύ, διαβάζω πως η ελληνική Κυβέρνηση, δέχθηκε προτάσεις σωρείας επενδύσεων τόσο από Γαλλία, όσο και από Αμπού Ντάμπι, γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο, καθώς θα εισρεύσουν πετροδολάρια στην Ψωροκώσταινα και όλα τα οικονομικά μας θα βαδίσουν προς το καλύτερο, αν φυσικά υλοποιηθεί το όραμα.

error: Content is protected !!