ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Αγαπητοί Αστρόφιλοι. Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022 πραγματοποίησε τις ακόλουθες δραστηριότητες. 1.Διοργάνωσε 6 Διαδικτυακά... ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αγαπητοί Αστρόφιλοι.

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022 πραγματοποίησε τις ακόλουθες δραστηριότητες.

1.Διοργάνωσε 6 Διαδικτυακά Σεμινάρια εκ των οποίων 3 αφορούσαν την Γέννηση και την Εξέλιξη των Άστρων και 3 ένθετα Σεμινάρια λόγω επικαιρότητας της θεματολογίας των που πραγματοποιήθηκαν από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και ήταν :  α) ΄΄Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, πρόσφατες εξελίξεις ΄΄ με ομιλητή τον κο Ξενοφώντα  Μουσά αστρονόμο, καθηγητή Φυσικής Διαστήματος τέως Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής,  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  β) ΄΄Η Συμβολή της Γυναίκας στην Επιστημονική Έρευνα  ΄΄.  Με ομιλήτρια κα Μάρω Παπαθανασίου Μαθηματικό και Αστρονόμο , Ομότιμο Καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με γνωστικό αντικείμενο την «Ιστορία των θετικών επιστημών».  γ) ΄΄Εαρινή Ισημερία και Αστρομυθολογία  ΄΄. Με  ομιλητή τον αστροφυσικό κο Στράτο Θεοδοσίου, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και μέλος του Σώματος Ομοτίμων καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2. Επίσκεψη του προέδρου του Παραρτήματος μας στις 18-3-22 στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων και παρουσίαση του θέματος << Ατενίζοντας τον Έναστρο Ουρανό >>.Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Καθηγητή του Γυμνασίου κου Στράτου Ασημέλλη  , Χημικού και Προέδρου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Κυκλάδων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών με την μεσολάβηση του μέλους μας κας Ιωάννας Σαπουνάκη επίσης Χημικού.

3. Συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Δημοτικού << Απάνθισμα των Φυσικών Επιστημών>> που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στις 2-4-22 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ. Το Παράρτημά μας συμμετείχε με « Πειράματα Ηλεκτρισμού & Ηλεκτρομαγνητισμού καθώς και με Έκθεση κατασκευών για την κατανόηση των Αστρονομικών Εννοιών». Επίσης πραγματοποίησε παρουσίαση αστρονομικού περιεχομένου.

4. Η πολυβραβευμένη εκπαιδευτικός και Μέλος μας κα Ράνια Λάμπου, διοργάνωσε  ως διοργανώτρια και ομιλήτρια, σε συνεργασία με αρκετούς διεθνείς φορείς, με πολύ μεγάλη επιτυχία  πολλά διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα κατά τους μήνες  Ιανουάριο-Μάρτιο. Ενδεικτικά,  μπορεί να αναφερθεί το “Mega Space Exploration Program” που διοργανώθηκε διαδικτυακά σε συνεργασία με την “IDYM Group of Companies Greece”, στις  29/1 όπου συμμετείχαν εξαιρετικοί  επιστήμονες και ερευνητές από τον χώρο  εξερεύνησης του διαστήματος καθώς και συνεργάτες της NASA και του  Ινδικού Οργανισμού Διαστημικών Ερευνών (ISRO). Επίσης, στις 16/1 πραγματοποιήθηκε η  ”Golden Globe Education Award – 2022” τελετή σε συνεργασία με το  ”Educacio World”, ”Ed India” και  ”Ausons Group”.

Μέσα στον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε η ”2nd International Research and Innovation Summit (IRIS)”, που διοργανώθηκε διαδικτυακά σε συνεργασία με το ”First City Providential College” στις Φιλιππίνες. Επίσης, πραγματοποιήθηκε το “International Training on Statistical Analysis” πρόγραμμα σε συνεργασία με την  ”Academic Development for Global Leadership in Education” Greece.



Μέσα στον  Μάρτιο διοργανώθηκε η ”Asia Star Rating Award & Second Virtual Asian Education Summit 2022”, σε συνεργασία με το  ”Educacio World’ και ”Ed India”. Επίσης πραγματοποιήθηκε η ”Three Days International Multidisciplinary Research Conference-Leadership Summit, Demo Teaching Fest”  σε συνεργασία με την ”Beyond Books Publication”.

Τέλος. αξίζει να τονιστεί   η βράβευση της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (Παραρτήματος Σαλαμίνας) με το “𝐓𝐡𝐞 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐄𝐦𝐩𝐨𝐰𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐀𝐰𝐚𝐫𝐝, Global Business Award”, που της απονεμήθηκε τον Ιανουάριο από την  ”Witty Gossip”.

Απευθύνουμε Ευχαριστίες.

  • Στους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές :κ.κ Ξενοφώντα Μουσά ,Μάρω Παπαθανασίου , Στράτο Θεοδοσίου που συμμετείχαν με χαρά στα Διαδικτυακά Σεμινάριά μας.
  • Στον κο Στράτο Ασημέλλη Καθηγητή του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων για την Πρόσκληση.
  • Στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών και ιδιαίτερα στο Αντιπρόεδρό της κο Παναγιώτη Φιλντίση για την άριστη συνεργασία των δυο φορέων.
  • Στα Μέλη μας κ.κ Ράνια Λάμπου , Ιωάννα Σαπουνάκη, Μαρία -Τερέζα Χατζηνάκη , Κώστα Βαρλάμη και Μιχάλη Μιχαλούδη που συνέβαλλαν στην πραγμάτωση  αυτών  των  δραστηριοτήτων.
  • Στους Διαδικτυακούς μας Φίλους που στήριξαν και στηρίζουν σθεναρά τα Διαδικτυακά Σεμινάριά μας
  • Στο << Πλανητάριο Θεσσαλονίκης >> που πάντα προσφέρει δωρεάν Αστρονομικές Αφίσσες στους μικρούς μας Φίλους.

                                                    Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                ΙΣ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

error: Content is protected !!