ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ… ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Να μην πούμε πως δεν τα έλεγα. Είχα μιλήσει για τα ρομπότς της σύγχρονης εξελιγμένης επιστήμης, η οποία δεν δύναται... ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Να μην πούμε πως δεν τα έλεγα. Είχα μιλήσει για τα ρομπότς της σύγχρονης εξελιγμένης επιστήμης, η οποία δεν δύναται να σκοτώσει ένα μικρόβιο, αλλά μπορεί να επεξεργασθεί κάποια άλλα και να αντικαταστήσει ακόμη και τον Άνθρωπο με τα ρομπότς και μάλιστα εξελιγμένης τεχνολογίας.

Είχα, μάλιστα εκφράσει και τις σοβαρές ανησυχίες μου, μη τυχόν ατά τα μεταλλικά κατασκευάσματα, με την υπερ-διάνοια, την οποίαν θα διαθέτουν, καταστεί δυνατόν και πάνω στις διεργασίες των πολύτιμων σκέψεών τους κρίνουν σκόπιμο, ή και αναγκαίο ακόμη να βγάλουν από την μέση έναν άνθρωπο, τον οποίον θα υπηρετούσαν για κάποιο χρονικό διάστημα. Να λοιπόν που λίγο καιρό μετά, σκάει η τραγική είδηση, και ίσως είναι το πρώτο έγκλημα, το οποίο ρομπότ επιχειρεί και διαπράττει στον κόσμο μας.

Εχθές λοιπόν, ημέρα Δευτέρα, ένας σαραντάχρονος συνάνθρωπός μας στην Αλεξανδρούπολη, εμπιστευόμενος την διάνοια των ρομπότς και τις ανακαλύψεις και επεξεργασίες ων επιστημόνων, πήγε να πετάξει μία σακούλα με σκουπίδια σε ένα ρομποτικό κάδο πολτοποίησης απορριμμάτων, σαν έννομος πολίτης και ασφαλώς δοξάζοντας το Σύμπαν, που έχουμε στα χέρια μας τέτοιες εφευρέσεις.

Η πόρτα του κάδου άνοιξε αυτόματα, ως όφειλε ως προς τις διανοητικές ικανότητές της, δέχθηκε τον σάκο, αλλά σύμφωνα με την εξελιγμένη νοημοσύνη της, έκλεισε και πάλι εν ριπή οφθαλμού, κόβοντας στα δύο τον αφελή θαυμαστή της σύγχρονης επιστήμης. Το μεγαλύτερο κομμάτι του σώματός του κλείστηκε μέσα και πολτοποιήθηκε. Κανείς δεν περιμένει φυσικά εξηγήσεις από ένα ρομπότ με τεχνική νοημοσύνη να ζητήσει «συγνώμη» για την αποτρόπαια αυτή πράξη του. Οι επιστήμονες, δεν του έχουν εμφυτεύσει τσιπάκι μεταμέλειας.

error: Content is protected !!