ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
του Ντίνου Κουμπάτη Αν και συχνά επιστήμονες και Κυβερνήσεις αμφισβήτησαν, -στο παρελθόν τουλάχιστον-, την ύπαρξη ζωής στο Διάστημα, του οποίου ελαχιστότατο μέρος είναι και... ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

του Ντίνου Κουμπάτη

Αν και συχνά επιστήμονες και Κυβερνήσεις αμφισβήτησαν, -στο παρελθόν τουλάχιστον-, την ύπαρξη ζωής στο Διάστημα, του οποίου ελαχιστότατο μέρος είναι και η Γη, το ίδιο συχνά κατά τις τελευταίες δεκαετίες του περασμένου αιώνα προσπαθούσαν να καταγράψουν ενεργειακά κύματα με ήχους και συριγμούς προερχόμενος από το ευρύτερο Σύμπαν, ως και να στέλνουν αφελή μηνύματα στον Γαλαξία, προκειμένου να υποδηλώσουν και την δική μας ύπαρξη σε αυτόν.

Στο πρόσφατο παρελθόν, στείλαμε πλακέτες, με γεωμετρικά σχήματα να ταξιδεύουν προς το άγνωστο, και άλλοτε ποιήματα και τραγούδια, αλλά καμία απόκριση φαίνεται δεν έλαβε χώρα, καμιά απάντηση δεν πήραμε και μείναμε με την απορία, έστω και αν σήμερα τείνουν οι επιστήμονές μας και οι παγκόσμιες Κυβερνήσεις να αποδεχθούν ότι εξωγήϊνοι μας επισκέπτονται.

Εν πάση περιπτώσει, κατά τις ημέρες μας, μία νέα προσπάθεια επικοινωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την ονομασία «A Beacon in the Galaxy», την οποία προωθούν έντεκα υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και το Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA. «Αν και η έννοια των μαθηματικών, με ανθρώπινους όρους, είναι δυνητικά μη αναγνωρίσιμη για τα ΑΤΙΑ, το δυαδικό σύστημα είναι πιθανότατα καθολικό σε όλες τις νοημοσύνες» δήλωσαν οι ερευνητές και συνέταξαν μήνυμα κωδικοποιημένο στη «δυαδική» γλώσσα που χρησιμοποιείται στα υπολογιστικά συστήματα. Μεταξύ άλλων, στο μήνυμα περιλαμβάνονται οπτικές αναπαραστάσεις της δομής της διπλής έλικας του DNA και ενός ατόμου υδρογόνου, οπτικές επεξηγήσεις της άλγεβρας και άλλων μαθηματικών πράξεων, μια απεικόνιση του ηλιακού συστήματος, ένα χάρτη της Γης και, φυσικά, μια χαμογελαστή απεικόνιση δύο ανθρώπων, ενός αρσενικού και ενός θηλυκού.

Το ζευγάρι, μάλιστα, χαιρετά τον θεατή, επιδεικνύοντας και τα σωματικά χαρίσματά του, ολόγυμνο. Στο τέλος του μηνύματος θα συμπεριληφθεί μία πρόσκληση προς τους παραλήπτες να επικοινωνήσουν κατά τον ίδιο τρόπο, αναφέρει η είδηση. Αν αυτό επιτευχθεί, τότε θα μάθουμε κι εμείς πώς είναι οι διαστημάνθρωποι γυμνοί και αν συνάδουν με τις προτιμήσεις μας. Τελικά, δεν έχω καταλάβει ακόμη, αν απορούμε για άλλες ζωές στο Διάστημα, αν δίνουν σημασία στα μηνύματά μας ή τα θεωρούν αστεία παιχνιδάκια μας, και αν ήδη επισκέπτονται την Γη μας, γιατί πρέπει να τους στέλνουμε μηνύματα κάθε τόσο, χωρίς αυτοί να τους δίνουν καμία σημασία.

error: Content is protected !!