Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα καλά του κόσμου, οι πανδημίες των πολέμων, της ακρίβειας, αυτής της τελευταίας που της... Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα καλά του κόσμου, οι πανδημίες των πολέμων, της ακρίβειας, αυτής της τελευταίας που της παρέχουμε μέχρι και καλοκαιρινή άδεια διακοπών, καίτοι ο κύριος Εξαδάκτυλος, έγκριτος επιστήμων επισημαίνει πως «ο κορωνοϊός δεν κάνει διακοπές», και άλλωστε ανακάλυψαν, λέει, πως έχουμε και νέα θανατερή μετάλλαξη εν μέσω θέρους με την ονομασία «ΒΑ.5» της γνωστής μας πλέον «Όμικρον», μας έρχεται τώρα και η «Ευλογιά των Πιθήκων», κατ’ αντίθεσιν με την «Ευλογία του Κυρίου», η οποία φαίνεται μας εγκατέλειψε.

Αυτή λοιπόν η τείνουσα πανδημία, δεν είναι κάτι το καινούργιο. Επί δεκαετίες εμφανίζεται στην Αφρική, αλλά ειδική μνεία δεν είχε γίνει, καθότι η Αφρική δεν είναι Αμερική ή Ευρώπη, οι άνθρωποι εκεί δεν προσέχουν τον εαυτό τους, παρεπιδημούν μύριες ασθένειες και μικρόβια, μας απασχολούν συνέχεια με τα προβλήματα πείνας τους και εν πάση περιπτώσει, φαίνεται πως αυτή η η ευλογιά των πιθήκων δεν ήταν και θανατερή, για να υπάρχει ανάγκη εξολόθρευσης, όπως συνέβη, για παράδειγμα με το AIUDS, το οποίο, είπαν, μας κόλλησαν οι μαϊμούδες.



Και να που να δεις θα επαληθευθούν, γιατί κάποιοι επιστήμονες, πιστεύουν πως αυτή η «ευλογιά» μεταδίδεται μέσω του σεξ και άλλων συναφών επαφών όπως χάδια, φιλιά και επίσης δεν θέλει «συνωστισμό», όπως ο κορωνοϊός, ασφαλώς δε θα χρειαστούμε και μάσκες γιατί η ευλογιά χτυπά και στο πρόσωπο κι ύστερα τρέχα-γύρευε… Έτσι, ευελπιστούμε πως και τα «λοκντάουνς» θα επιστρέψουν καθώς θα έχει γυρίσει από τις διακοπές του και ο κορωνοϊός, θα μας παίρνει σβάρνα και η «ευλογιά».

Φυσικά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως τώρα που αυτός ο ιός ταξίδεψε από την Αφρική προς τις πολιτισμένες χώρες του Βορείου ημισφαιρίου, και μάλιστα θανατηφόρος κατά δέκα τοις εκατό, οι επιστήμονες θα αγωνισθούν και εγκαίρως θα υπάρξει κάποιο εμβόλιο, το οποίο μπορεί να επιδρά και επί του κορωνοϊού, καθώς όπως διαβάζω και το εμβόλιο της γρίπης ωφελεί τους κορωνοπάσχοντες.

error: Content is protected !!