ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ; ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Λέγαμε εχθές για την νέα-παλιά ασθένεια «ευλογιά των πιθήκων, η οποία ήταν κάποτε σε έξαρση στην Αφρική και «αυτό-σφραγίστηκε» κάπου... ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Λέγαμε εχθές για την νέα-παλιά ασθένεια «ευλογιά των πιθήκων, η οποία ήταν κάποτε σε έξαρση στην Αφρική και «αυτό-σφραγίστηκε» κάπου στα 1980 και ησύχασαν οι ιθαγενείς, εκείνη όμως έμελλε να ετοιμάζει για πενήντα ολόκληρα χρόνια τα ις αποσκευές της, προκειμένου να μεταπηδήσει στ ην έρημη Ευρώπη και να παραλάβει την σκυτάλη από τον COVID19, αν κι αυτός επιμένει να μην εξαφανίζεται.

Έφτασαν λοιπόν μερικά κρούσματα εδώ κι εκεί, για να προκληθεί ο συνήθης πανικός, τον οποίον οι υγειονομικοί θεματοφύλακες σκόρπισαν ως συνήθως στα πλήθη, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ενώ οι ίδιοι λένε πως είναι κάτι το ελαφρύ και ανώδυνο, στην Ελλάδα, όπου όλα τα παίρνουμε στο γκροτέσκο, σαν υποψιάστηκαν πως στην Κεφαλονιά Άγγλος τουρίστας έφερε επί του σώματός του τα στίγματα και τον μετέφεραν στην Αθήνα προς εξέταση, μέσα σε «κάψουλα», προκειμένου να μην κολλήσει κάποιον άλλον και έτσι τραβήξουμε τα καλά και τα κακά του κορωνοϊού.

Πλην όμως η ανησυχία και ο φόβος πήγαν στο κενό, καθώς οι έγκριτοι επιστήμονές μας πριν εξετάσουν τον ασθενή τον θεώρησαν θετικό, για να λάβουν μετά τις απαραίτητες εξετάσεις αρνητικά αποτελέσματα, ο κόσμος όμως πανικοβλήθηκε. Λογικό είναι να ανησυχούμε για την επανεμφάνιση του ιού, υιού των πιθήκων, όσο δεν είχαμε ανησυχήσει τότε που αλώνιζε στην Αφρική, γιατί τώρα τον έχουμε στα πόδια μας. Κι ενώ τόσες δεκαετίες κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί να ερευνήσει και να παράγει ένα δραστικό εμβόλιο, τώρα, διαβάζω πως οι επιστήμονες θα ξεκινήσουν έναν νέο αγώνα δρόμου για να βρουν το αντίδοτο και να σωθούμε, όπως έγινε και με τον κορωνοϊό Μία λεπτομέρεια τώρα.

Στην Ελλάδα, όπου τα πάντα συμβαίνουν, παρουσιάστηκε και κρούσμα λέπρας, ο καθηγητής Μικροβολογίας του νοσοκομείου «Αττικόν», Σπυρίδων Πουρνάρας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το ύποπτο αυτό κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων και παράλληλα, αποκάλυψε πως εντοπίστηκε και κρούσμα λέπρας στη χώρα μας. Συμπλήρωσε δε ότι είναι μία ασθένεια αποκρουστική στην όψη, αλλά πολύ ελαφριά.

Τα συμπτώματα διαρκούν δύο με τέσσερις εβδομάδες, πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα, κολλάει μέσω αναπνοής ή επαφής με νοσούντα, γι’ αυτό και στις ΗΠΑ επανέφεραν την μάσκα, η διάγνωση γίνεται με καλλιέργεια και PCR. Άρα, μην αφήσουμε τον πανικό να μας καταβάλει. Ο κύριος Βασιλακόπουλος είπε, όπως διαβάζω, πως υπάρχουν ήδη εμβόλια. Στον τηλεοπτικό “OPEN” έπεσε και η ιδέα της καραντίνας, η οποία ήδη εφαρμόζεται στο Βέλγιο δια παν ενδεχόμενο. Η επιστήμη αγρυπνά.

error: Content is protected !!