ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΙΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΙΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η γνωστή κινηματογραφίστρια Theresa Kadish, 31 ετών, κάτοικος Νέας Υόρκης, -πάνε εδώ και δέκα χρόνια -, ψάχνει στα σκουπίδια, προκειμένου... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΙΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η γνωστή κινηματογραφίστρια Theresa Kadish, 31 ετών, κάτοικος Νέας Υόρκης, -πάνε εδώ και δέκα χρόνια -, ψάχνει στα σκουπίδια, προκειμένου να τραφεί κατά το ένα τρίτο της ημερήσιας διατροφής της. Διατείνεται μάλιστα πως τα εδέσματα αυτά δεν διαφέρουν από αυτά, τα οποία οι υπόλοιποι αγοράζουμε από τα σούπερ-μάρκετς.

Με αυτόν τον τρόπο, τα προς διατροφή έξοδά της, ανέρχονται στα είκοσι πέντε δολάρια την εβδομάδα, τα δε σκουπιδο-τρόφιμα, τα οποία προτιμά, είναι κυρίως κρέατα, φρούτα, λαχανικά και αυγά, από τα αποφάγια άλλων. Στα δέκα εννέα της, είχε κατοικήσει σε ένα σπίτι, τύπου κοινοβίου, και επιχειρώντας μία ημερήσια εκδρομή με τους συγκατοίκους της, βρήκαν πολλά πεταμένα σε κάδους απορριμμάτων μπουκάλια φρουτοχυμών της εταιρίας ποτών «Odwalla», τα οποία κουβάλησαν μαζί τους και πίνοντάς-τα, καθόλου δεν κινδύνευσαν από κάποια παρενέργεια.



Έκτοτε, ξεκίνησε και την μέθοδο της σκουπιδοφαγίας. «Έμεινα έκπληκτη από τον πλούτο που μπορούσε να βρεθεί στον κάδο απορριμμάτων», είπε τότε, και έκτοτε έκανε πρακτική την εμπειρία της, σε σημείο μάλιστα να καλεί σε γεύμα και φίλους της, στους οποίους προσφέρει τα σκουπιδο-εδέσματά της και αυτοί ούτε καταλαβαίνουν, ούτε παθαίνουν κάτι.

Πιστεύει πως δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στα προϊόντα της επίσημης Αγοράς και αυτών που απορρίπτονται στους κάδους. Ποιός ξέρει, ίσως με όλα αυτά που μας απειλούν εσχάτως, περί πείνας που βρίσκεται προ των πυλών, να είναι αύριο, μία λύση και αυτό.

error: Content is protected !!