Πώς η κατανάλωση πρωινού επηρεάζει τις σχολικές επιδόσεις Πώς η κατανάλωση πρωινού επηρεάζει τις σχολικές επιδόσεις
Ο ισχυρισμός ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Μια σύντομη έκθεση που συντάχθηκε από το Food Research... Πώς η κατανάλωση πρωινού επηρεάζει τις σχολικές επιδόσεις

Ο ισχυρισμός ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Μια σύντομη έκθεση που συντάχθηκε από το Food Research and Action Center περιγράφει τη συσχέτιση μεταξύ του πρωινού και της σχολικής επίδοσης μεταξύ των παιδιών, με βάση πολυάριθμες έρευνες. Τα ευρήματα περιλαμβάνουν πώς η κατανάλωση πρωινού επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συνολική ευεξία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό στο σπίτι ή στο σχολείο ήταν λιγότερο ικανά να μάθουν νέες γνώσεις. Η πείνα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερες βαθμολογίες στα μαθηματικά, προβλήματα προσοχής και προβλήματα συμπεριφοράς, συναισθηματικά αλλά και ακαδημαϊκά προβλήματα. Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που οδήγησαν πολλά σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν σε σχολικά προγράμματα πρωινού, τα οποία προσφέρουν πρωινό σε όλους τους μαθητές. Αν και είναι αλήθεια ότι οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να μην τρώνε, τα ίδια τα παιδιά έχουν αναφέρει την πεποίθηση ότι η κατανάλωση πρωινού αυξάνει την ενέργειά τους και την ικανότητά τους να δίνουν προσοχή στην τάξη.

Η παροχή πρωινού στο σχολείο μπορεί επίσης να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά τρώνε αρκετά. Τα παιδιά που τρώνε πλήρες πρωινό, έχει αποδειχθεί ότι εργάζονται γρηγορότερα και κάνουν λιγότερα λάθη στα μαθηματικά προβλήματα και στα τεστ λεξιλογίου σε σχέση με εκείνα που έτρωγαν ελάχιστο πρωινό. Δείχνουν επίσης βελτιωμένη συγκέντρωση, εγρήγορση, κατανόηση, μνήμη και μάθηση.



Επιπλέον, τα παιδιά που τρώνε πρωινό παρουσιάζουν μειωμένο άγχος, κατάθλιψη και υπερκινητικότητα. Το πρωινό μπορεί να βελτιώσει τη συνολική διατροφή του παιδιού παρέχοντάς του τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Economics, έδειξε ότι οι μαθητές που πήγαιναν σε σχολεία που προσέφεραν δωρεάν πρωινό πριν από το μάθημα σημείωσαν περίπου 25 τοις εκατό υψηλότερη βαθμολογία σε τεστ μαθηματικών, ανάγνωσης και θετικών επιστημών. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή το πρωινό παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για την αύξηση των δεξιοτήτων γνωστικής, ταχύτητας και επίλυσης προβλημάτων.

Συνεπώς είναι σημαντικό για όλους να συνειδητοποιήσουν ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ένα τακτικό, υγιεινό πρωινό θα ενεργοποιήσει το μυαλό και το σώμα, ώστε τα παιδιά να μπορούν να σκεφτούν, να μάθουν, να κάνουν ερωτήσεις και να πετύχουν στο σχολείο.

csii.gr

error: Content is protected !!