ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μετά τις κατά κόρον αναγγελίες θανάσιμων ασθενειών του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίες διαδίδονται δια παντός μέσου και τρόπου ανά την... ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μετά τις κατά κόρον αναγγελίες θανάσιμων ασθενειών του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίες διαδίδονται δια παντός μέσου και τρόπου ανά την Υφήλιο, ακόμη και μέχρι θανάτου, τον οποίον έχει υποστεί, αλλά χωρίς τελικά να είχε πεθάνει, να και μία είδηση από τον ίδιον, ο οποίος διατείνεται ότι η χώρα του συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού σε όλον τον κόσμο.

Το ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στο Ευρασιατικό Οικονομικό Φόρουμ. «Έχουμε γίνει απόλυτα ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο, στις παγκόσμιες αγορές. Χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Κίνα παράγουν περισσότερα, αλλά καταναλώνουν επίσης περισσότερο», ενώ η Ρωσία έχει γίνει «νούμερο ένα στην ξένη αγορά», είπε σημειώνοντας παράλληλα πως ενώ μέχρι πρότινος, η Ρωσία αγόραζε σιτάρι, ενώ τώρα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας. Αναρωτιέμαι.

Λοιπόν, τι θα το κάνει τόσο σιτάρι η Ρωσία, εν καιρώ «εμπάργκο» απέναντι στα προϊόντα της. Το ότι θα χορτάσουν ψωμάκι οι Ρώσοι, ε, αυτό διαφαίνεται περισσότερο και από βέβαιο, καθώς θα περισσεύει στις αποθήκες. Επεκτεινόμενοι στην Ευρώπη, στερουμένης των σιτηρών, τόσο της Ρωσίας, όσο και τις Ουκρανίας, μπορούμε να φανταστούμε πόση πείνα θα πέσει ένεκα έλλειψης αλλά και ακρίβειας.

Αυτά, και άλλα πολλά μας περιμένουν στο εγγύς μέλλον και ή εμείς οι Ευρωπαίοι θα καταργήσουμε το ψωμί, προς όφελος και της σιλουέτας των γυναικών μας, ή θα το γεύονται μόνον οι οικονομικά ευρωστότατοι. Αυτά και άλλα πολλά επιφέρουν οι πόλεμοι, οι οποίοι όμως καλά κρατούν ανά την Υφήλιο.

error: Content is protected !!