ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Επιτέλους, πολίτες της Ελλάδος, ανασάνατε. Από σήμερα πετάμε τις μάσκες, άλλοτε χρήσιμες και άλλοτε αχρείαστες και αυτή τη φορά συμβαίνει... ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Επιτέλους, πολίτες της Ελλάδος, ανασάνατε.

Από σήμερα πετάμε τις μάσκες, άλλοτε χρήσιμες και άλλοτε αχρείαστες και αυτή τη φορά συμβαίνει το δεύτερο, αλλά με μία υποσημείωση, η οποία προειδοποιεί ότι η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και ατομικά εμάς και καλό είναι να λαμβάνουμε μόνοι μας τα μέτρα μας, γιατί κάθε ημέρα παρουσιάζονται κάπου τρεις χιλιάδες κρούσματα, πεθαίνουν καμιά εικοσαριά, όμως και κατά την έξοδο του Μεσολογγίου πέθαναν σχεδόν άπαντες, όμως η απελευθέρωση επετεύχθη.

Αν δεν έβγαινα, ίσως και να ζούσαν. Αν δεν εγκαταλείψου με τις μάσκες, έστω και μέσα στο κατακαλόκαιρο, υπάρχει μεγάλη ελπίδα να μην κολλήσουμε και ίσως θανατωθούμε και όσο για τα εμβόλια που σώζουν ζωές, αυτά θα επαναληφθούν κατά μήνα Σεπτέμβριο, οπότε μέχρι τότε, τι γίνεται; «Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά», όπως έλεγαν οι παλαιότεροι που νόμιζαν πως ήξεραν τα πάντα γι’ αυτό και είχαν σωθεί από διάφορες κακοτοπιές, αντιμετώπισαν και την λέπρα, και τον δάγκειο, και την πανούκλα, και κάθε άλλη πανδημία, καταφεύγοντες στην πρόληψη, καθότι εμβόλια τότε δεν υπήρχαν και ανακαλύφθηκαν πολύ αργότερα.

Επομένως, όσα ίσχυαν πριν, μπορείτε να τα εφαρμόζετε και τώρα, κατά την περίοδο του θέρους, όπου θα συναντήσετε πολλούς πειρασμούς στις παραλίες και αλλού, με την έλευση τουριστών, την επαφή με περισσότερο κόσμο, κρατώντας τις αποστάσεις, καθώς μάλιστα όσο περισσότερο πλησιάζεστε μπορεί να κολλήσετε και την «ευλογιά του Πιθήκου”, ενίοτε και άλλες ασθένειες που όλο και κάπου-κάπου σκάνε μύτη. ΥΓ. Η μάσκα δεν θα φοριέται πλέον σε αεροπλάνα, τρένα και υπεραστικά λεωφορεία με αριθμημένες θέσεις, αντίθετα με τα μπουλουκιδόν μέσα μαζικής μεταφοράς. Φαίνεται πως οι αριθμοί εμποδίζουν την μετάδοση.

error: Content is protected !!