ΜΙΚΡΗ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΙΚΡΗ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έγραφα εχθές για τη απελευθέρωσή μας κατά κάποιον τρόπο από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και αυτού του ίδιου.... ΜΙΚΡΗ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έγραφα εχθές για τη απελευθέρωσή μας κατά κάποιον τρόπο από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και αυτού του ίδιου. Ήλπιζα όπως και όλοι μας σε καλύτερες ημέρες, αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ανέλαβε την πρωτοβουλία και ευθύνη να μας ενημερώσει, δύο ημέρες πριν ξεμυτίσουμε, ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος σχετικά ανέφερε:

«Θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό». Και εξήγησε πως δεν θα αλλάξει η μέθοδος πρακτικής, μιάς και θεωρείται παγκοσμίως επιτυχής, -δηλαδή θα ξεκινήσουμε από τα ραμολιμέντα των πολιτών και θα καταλήξουμε στα νήπια. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως ίσως δεν χρειαστούν άλλες επαναληπτικές δόσεις πλην της τετάρτης και αυτής υποχρεωτικής, αν προσέλθουμε όλοι ομαδόν, και η ασθένεια γίνει ενδημική, ώστε πλέον θα χρειάζεται μόνο ένα εμβόλιο τον χρόνο.

Για τους περιορισμούς, ο Υπουργός αφού εξέφρασε την άποψή τους πως ο ιός σιγά-σιγά γίνεται λιγότερο επικίνδυνος ένεκα θέρους, υπάρχει πιθανότητα να αγριέψει και πάλι και συνεπέρανε πως ««Αυτό μας δείχνει ότι το καλοκαίρι φαίνεται ότι δε θα μας πιέσει η πανδημία, ωστόσο όλη η επιστημονική κοινότητα λέει ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, ακόμα και με την Όμικρον το φθινόπωρο θα έχουμε μια πίεση. Περιμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο ακόμα και με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι βαριές λοιμώξεις του αναπνευστικού προ Covid, θα υπάρξει μια πίεση».

Αναφερόμενος στο ότι η πανδημία έκλεισε πόρτες σε πολλούς άλλους αρρώστους, παραδέχθηκε πως το ΕΣΥ πιέζεται τώρα από τους μακροχρόνια ασθενείς που επέζησαν και που δεν μπόρεσαν να χειρουργηθούν ένεκα των περιστάσεων, και οι οποίοι θα πρέπει να προλάβουν μία νέα ενδεχόμενη έξαρση.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

Ε, τώρα πλέον, συνηθίσαμε. Για τι θα κάνουμε αργότερα, όταν έλθουν τα χειρότερα και μας επιτεθούν δριμύτερα και οι πίθηκοι, θα δούμε τι θα κάνουμε. Τα α σπουδαία, εξ’ αρχαιοτάτων χρόνων, τα παραπέμπουμε ες αύριον…

error: Content is protected !!