Η …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Είναι να απορεί κανείς, πού στο καλό βρισκόταν κρυμμένο αυτό το εξαίρετο Πανεπιστήμιο της ελληνικής τηλεόρασης και δεν το είχαμε... Η …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Είναι να απορεί κανείς, πού στο καλό βρισκόταν κρυμμένο αυτό το εξαίρετο Πανεπιστήμιο της ελληνικής τηλεόρασης και δεν το είχαμε πάρει είδηση εμείς οι αγράμματοι, να εγγραφούμε σε αυτό και να εξαφανισθεί τοιουτοτρόπως και παντελώς η τύφλα των ματιών μας.

Ευτυχώς δε που με νόμο στην Ελλάδα ισχύει η περιορισμένη άδεια εκπομπών τηλεοπτικών σταθμών αλλιώς όλοι θα γινόμασταν πανεπιστήμονες και θα διεκδικούσαμε συλλήβδην ως και βραβεία «Νόμπελ» για την πολυμάθειά μας.

Τεκμαίρεται δε, από την επαφή μας με τα τηλεοπτικά προγράμματα, όσο επιπόλαια και αν τα παρακολουθούμε, να αντιλαμβανόμαστε από την αρχή ότι αυτοί, οι οποίοι την απαρτίζουν και μας χαρίζουν τις ωραίες μορφές τους, την ευφράδειά τους και τον σεβασμό τους ως προς την ελληνική γλώσσα, είναι οι ίδιοι κολοσσοί γνώσεων, τις οποίες μεταλαμπαδεύουν στο τηλεοπτικό, -ανίσχυρο απέναντί τους-, τηλεοπτικό κοινό.

Εν ονόματι μίας νέας εκδοχής τηλεοπτικής λειτουργίας, συνυφασμένης με την πρόοδο του Λόγου και την απόλυτη αφομοίωση γνώσεων υψηλού επιπέδου, ακόμη και χωρίς να το επιδιώκουν μας «τσιπάρουν» τον εγκέφαλο με την απόλυτη και επιβεβλημένη για το πνευματικό μας επίπεδο «φόρμουλα» πνευματικής καλλιέργειας και διαρκούς ανάπτυξης.



Πόσα δεν θα είχαμε να καταλογίσουμε σε αυτούς τους λαμπρούς πνευματικούς παρουσιαστές και δημοσιογράφους, οι οποίοι πασχίζουν, -για το καλό μας, βεβαίως, βεβαίως!- να πλουτίσουν το μυαλό μας με εντεταλμένες ειδήσεις, άψογη αγγλική γλώσσα, παγκοσμιοποιημένη σκέψη, αλλά και το έσχατο μάθημα «εποικοδομητικής παραφθοράς και παραποίησης της ελληνικής γλώσσας», καθώς και με ιστορικές και άλλες γνώσεις, έσω και αν οι ίδιοι αγνοούν ποια είναι η σημασία όλων αυτών, οι οποίοι και κομπορρημονούν για τις δικές τους ακαδημαϊκές γνώσεις.

 Εσχάτως, γλυκιά παρουσιάστρια, διπλωματούχος Πανεπιστημίου στην Φιλολογία, δήλωσε «ντεκλαρέ» πως ουδέποτε στη ζωή της είχε ακούσει για μια πόλη, ένα νησί, ένα κράτος, ή ο,τιδήποτε άλλο επιτέλους, που να λέγεται «Σαλαμίνα». Ούτε καν για μία «ασήμαντη» ναυμαχία που είχε γίνει κάποτε εκεί… Τέτοιους ανθούς «εξάγουν» τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Οπότε, αδίκως κάθε Υπουργός Παιδείας της χώρας μας κόπτεται να τροποποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Άλλωστε και αυτά δεν μακροημερεύουν για να δούμε προκοπή. Και ούτε είναι και κάτι το τραγικό αν δεν γνωρίζουμε την Σαλαμίνα κι ακόμη περισσότερο την ναυμαχία που άλλαξε την Ιστορία του κόσμου.

Για εσαεί εκπαίδευση και μάθηση, παρακαλώ μην κάνετε απουσίες από την Ελληνική Τηλεόραση.

error: Content is protected !!