ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ… ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλα καλά πάνε στην χώρα μας κι αυτό το πιστοποιούν οι ξένοι, οι οποίοι μας παρακολουθούν και μας ελέγχουν, καθώς... ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλα καλά πάνε στην χώρα μας κι αυτό το πιστοποιούν οι ξένοι, οι οποίοι μας παρακολουθούν και μας ελέγχουν, καθώς κι εκείνοι βρίσκονται εκτός χώρου και πιστεύουν όσα τους λένε. Ούτε το ότι αμειβόμαστε αντί πινακίου φακής, φαίνεται να γνωρίζουν, ούτε για το ότι η τιμή βενζίνης και ειδών διατροφής σπάνε ρεκόρ ακρίβειας, ούτε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα έχει πλέον γίνει βασιλικό είδος κατανάλωσης, ούτε τέλος ότι καλπάζουν ο πληθωρισμός, η ανεργεία και η φτώχεια. Αυτοί, μοιάζει να λαμβάνουν μόνο τις καλές ειδήσεις της χώρας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ελλείψεις σε περισσότερα από 400 φάρμακα εμφανίζονται στην αγορά, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών. Ειδικότερα, παρατηρούνται ελλείψεις σε παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιπηκτικά, εισπνεόμενα για το αναπνευστικό, αντιδιαβητικά, αντιβιοτικά κ.λπ.

Επίσης, «οι ελλείψεις των φαρμάκων που εισάγει το ΙΦΕΤ, θυγατρική του ΕΟΦ και επομένως υπό κρατικό έλεγχο, είναι πρωτοφανείς», αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.



Φτάνει που τόσα και τόσα κακά, τα οποία αφορούν στην υγεία μας, μας απειλούν και μας εξοντώνουν, και παρά το γεγονός ότι επί μία ζωή ασφαλιζόμαστε στο Κράτος για ιατρική και φαρμακευτική, τα αυτονόητα δεν υφίστανται για τον Έλληνα πολίτη.

«Παρ’ όλη τη δραματική κατάσταση, κανένας αρμόδιος δεν συγκινείται. Οι φαρμακοποιοί δίνουν καθημερινά μάχη για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν -όποτε είναι δυνατό- τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία των ασθενών», σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα.

Όμως είναι αρκετά δυνατή φωνή του, ώστε να φτάσει στους αρμόδιους, οι οποίοι έπρεπε να είχαν φροντίσει νωρίτερα;

error: Content is protected !!