ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΡΙΒΙΕΡΑ» ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΡΙΒΙΕΡΑ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η πολυδιαφημιζόμενη και καμάρι της παραθαλάσσιας Αττικής «Ριβιέρα» του Πανοράματος, είναι πλέον παρελθόν. Ό,τι απέμεινε, είναι αυτό, το οποίο  πάντα... ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΡΙΒΙΕΡΑ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η πολυδιαφημιζόμενη και καμάρι της παραθαλάσσιας Αττικής «Ριβιέρα» του Πανοράματος, είναι πλέον παρελθόν. Ό,τι απέμεινε, είναι αυτό, το οποίο  πάντα και ακριβώς απομένει από ένα ολοκαύτωμα δάσους και κάψιμο σπιτιών, δικαιωματικά αποκτήματα όλων των ανθρώπων της Γης, και στην προκειμένη περίπτωση ανάμεσα στα γιγαντιαία και ψυχοφθόρα ελεεινά δάση του τσιμέντου που κατακλύζουν ασφυχτικά και, επικίνδυνα θανατερά την Αττική.

Φωτιά στην παραλιακή Ριβιέρα, με τις ευθύνες να μοιράζονται προς κάθε κατεύθυνση, όπως πάντα άλλωστε, με υπεύθυνους, οι οποίοι ούτε θα καταγγελθούν, ούτε θα βρεθούν και ως εκ τούτου δεν θα τιμωρηθούν ποτέ. Ο καθένας, ωστόσο, θα υποψιάζεται, θα ψιθυρίζει ή και θα κραυγάζει ακόμη ενοχοποιώντας κάποιους, αλλά χωρίς στοιχεία, κάτι που καίει την φιλοτιμία του να βρει και να καταδείξει ενόχους.

Συχνές οι τραγωδίες των πυρκαγιών, οι οποίες εξαφανίζουν χιλιάδες στρέμματα πρασίνου κάθε χρόνο, ενίοτε δε και κατά την χειμερινή περίοδο, γεγονός, το οποίο καταδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλος ζήλος, από όπου και αν προέρχεται προκειμένου να αφανισθεί κάθε δέντρο στην επικράτεια.



Τελευταίο τραγικό συμβάν, για το οποίο όλα ακόμη παραμένουν θολά, το ολοκαύτωμα στο Μάτι, το οποίο όμως δεν φαίνεται να έκρουσε αρκετά δυνατά των κώδικα ευθυνών στους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες.

Στην προχθεσινή περίπτωση, άλλοι κατήγγειλαν πως επεσήμαναν εμπρηστές, άλλοι πως υπόλογος είναι ένας υποσταθμός της ΔΕΔΗΕ, από όπου ακούστηκε μία αμφισβητούμενη  βροντή, και ο Δήμαρχος Γλυφάδας τηλεοπτικώς απέδωσε το γεγονός στο ότι υπάρχουν πολλά ξερά χόρτα γύρω από την πόλη και πως δεν του έχουν δοθεί οδηγίες πώς να πράξει με αυτά, για να του απαντήσει ο τηλεπαρουσιαστής πως πρέπει οι εθελοντές να δραστηριοποιούνται όταν φυσάει άνεμος και να μην αφήνουν κανέναν να μπαίνει στο δάσος, ούτε ακόμη και αυτά τα σκυλιά και τα γατιά. Σοβαρή υπόδειξη.

Κατά τα άλλα, χάνουμε έναν ακόμη πνεύμονα υγείας και καλαισθησίας, εμείς που κοπτόμεθα για την ρύπανση και μόλυνση του περιβάλλοντος, χάνουμε και τα σπίτια μας και τις ζωές μας, παρήγορο ωστόσο είναι ότι το Κράτος προσπαθεί πάντα και με παντοίους τρόπους να συμπαρασταθεί τόσο στον άνθρωπο όσο και στο πράσινο, όσο δηλαδή μπορεί, όταν μπορεί και δύναται.  

error: Content is protected !!