«ΑΦΙΛΟΞΕΝΕΣ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ «ΑΦΙΛΟΞΕΝΕΣ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτά που διαβάζουμε σε μερίδα του έντυπου Τύπου και ακούμε από τον ηλεκτρονικό, δεν φαίνεται πάντα να είναι αλήθεια. Στην... «ΑΦΙΛΟΞΕΝΕΣ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτά που διαβάζουμε σε μερίδα του έντυπου Τύπου και ακούμε από τον ηλεκτρονικό, δεν φαίνεται πάντα να είναι αλήθεια. Στην προκειμένη περίπτωση, καλοπροαίρετοι όπως είμαστε, νιώσαμε μία έξαρση χαράς καθώς μαθαίναμε μέσω αυτών ότι ο τουρισμός στην χώρα μας αυτό το καλοκαίρι ανθεί και ιδιαίτερα γιατί σκεπτόμασταν πως θα αφήσει κάποια χρήματα, ιδιαίτερα χρήσιμα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Όμως λάθος, φαίνεται πως, πιστέψαμε και ελπίσαμε, γιατί ναι, όλα όσα αναφέρθηκαν ήσαν αλήθεια, πλην  όμως «χωρίς τον Ξενοδόχο», όπως λέμε, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Focus FM 103.6», του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού, τα Ξενοδοχεία μας, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν κατά πολύ τους πελάτες τους, αυτό το καλοκαίρι!

«Θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι… Στη Ρόδο έχουν έρθει οι τουρίστες και δεν υπάρχει προσωπικό. Οι αποχωρήσεις εργαζομένων από τουριστικές επιχειρήσεις είναι μαζικές εξαιτίας της εργοδοτικής παραβατικότητας», δήλωσε ο πρόεδρος στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση.

Συνεχίζοντας δε, απεκάλυψε πως  «Ξεπερνούν τις 5.000 οι εργαζόμενοι που μετά από ένα μήνα δουλειάς παραιτήθηκαν ενώ το πρόβλημα με τις κενές θΈσεις εργασίας διογκώνεται, οι οποίες είναι περισσότερες από 50.000»

Γιατί όμως όλα αυτά; Αιτιολογεί και πάλι ο πρόεδρος: «Δεν εφαρμόζονται Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δεν υπάρχει επιθεώρηση εργασίας, δεν γίνονται έλεγχοι, εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό και φυσικά στο τέλος του μήνα δεν βλέπουν τα χρήματα που έπρεπε να δουν».

Καλή η Ελλάδα για τους τουρίστες, καλοί και αυτοί για την χώρα μας, αλλά χωρίς άρτια στελεχωμένα Ξενοδοχεία, μάλλον θα …μαυρίσουν από την στεναχώρια τους, αντί του ήλιου που αποζητούσαν.

error: Content is protected !!