«ΚΑΤΣΙΚΩΝΕΤΑΙ» Ο ΙΟΣ «ΚΑΤΣΙΚΩΝΕΤΑΙ» Ο ΙΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μας κυρίευσε, μας αιχμαλώτισε και δεν λέει να μας εγκαταλείψει με τίποτε ο COVID19, ο οποίος και αντίθετα με όλους... «ΚΑΤΣΙΚΩΝΕΤΑΙ» Ο ΙΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μας κυρίευσε, μας αιχμαλώτισε και δεν λέει να μας εγκαταλείψει με τίποτε ο COVID19, ο οποίος και αντίθετα με όλους τους άλλους, φαίνεται πως αντί να εξασθενεί, δυναμώνει όλο και περισσότερο. Το αυτό πιστεύει και ο Δόκτωρ Άντονυ Φάουτσι, κορυφαίος λοιμοξιολόγος των ΗΠΑ, ο οποίος τον παρακολουθεί στενά και βγάζει τόσο τα συμπεράσματά του, όσο και επιβάλει τις απόψεις του, ένεκα της εκτίμησης, την οποίαν τρέφουν παγκοσμίως σε αυτόν οι διεθνείς μεγάλοι και μικροί επιστήμονες ανά την Οικουμένη.

 «Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ιό σε χρόνια βάση. Ελπίζουμε πραγματικά … ότι θα φτάσει σε ένα επίπεδο αρκετά χαμηλό ώστε να μη μας αναστατώσει στον βαθμό που μας αναστάτωσε τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε προσφάως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «PIX 11».

Πιστεύει μεν ότι κάποια ημέρα ο ιός αυτός θα καταλήξει σε κοινή γρίπη, πλην όμως θα πρέπει διαρκώς από εδώ και πέρα να τον αποτρέπουμε, λαμβάνοντες τουλάχιστον κάθε χρόνο και από μία δόση πρόληψης μέσω εμβολίου.

Από την πλευρά του πάλι, 0 γιατρός και ερευνητής των ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, όταν ρωτήθηκε, δήλωσε: Ελπίζουμε ότι από Σεπτέμβριο θα έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια που θα μπορούν να αυξήσουν την ανοσία στα κυκλοφορούντα στελέχη».

Αλλά και δικός μας Υπουργός Υγείας, έστω και αν δεν είναι ειδήμων, δήλωσε και αυτός πως «Θα θέλαμε και στον κορωνοϊός να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά τον χρόνο και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση»

Όσο δε, για τα νέας γενιάς εμβόλια, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN, οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν τρόπους να διατηρήσουν την ανοσία στην κοινότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι, ο πληθυσμός να προχωρά στη λήψη μιας αναμνηστικής δόσης σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα, και Αξιωματούχοι του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τονίζουν πως μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον να γίνονται ετήσιες αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19.

Αλλά και παράλληλα, οι ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν και άλλα δραστικά εμβόλια που να αποτρέπουν και τον κορωνοϊό και την γρίπη.

Οπότε, μην ξενοιάζουμε. Ο κορωνοϊός, μιμούμενος ως φαίνεται την συγγενή του γρίπη, αποφάσισε να μας «κατσικωθεί» για τα καλά.

error: Content is protected !!