ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εχθές, όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είχαν όλο και κάτι να πουν, κάτι να γράψουν, εκτός του ότι η είδηση... ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εχθές, όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είχαν όλο και κάτι να πουν, κάτι να γράψουν, εκτός του ότι η είδηση ήταν «fake». Κι αυτό, γιατί τα στοιχεία ήσαν άκρως και απολύτως επίσημα, από την ίδια την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός στην κατ’ επίφασιν ευημερούσα πατρίδα μας, κατά μήναν Μάϊον σκαρφάλωσε στο σχεδόν δώδεκα τοις εκατό, επιβουλευόμενος την τόση ευημερία μας.

Αναμφισβήτητα δεν θα πρέπει να ανησυχούμε, έστω και αν προς το παρόν δεν μπορούμε να τον προφτάσουμε, και αν έχουμε αρχίσει να πεινάμε και αν υποψιαζόμαστε πως σε λίγο θα μείνουμε με άδειες τις τσέπες, ας κάνουμε και πάλι υπομονή, γιατί υπάρχει πάντα μία Κυβέρνηση, η οποία μεριμνά για εμάς.



Μέσα στους προγραμματισμούς, λοιπόν, της Κυβέρνησής μας, είναι αν όχι να μειώσει έστω τους φόρους, να μας συμπαρασταθεί τουλάχιστον συμβουλεύοντάς μας, με ποιόν τρόπο θα ξεφύγουμε από το κακό.

Κυβερνητικά στελέχη, τα οποία καθημερινώς κατακλύζουν τα ΜΜΕ, δεν παραλείπουν να μας δείχνουν τρόπους επιβίωσής μας, όπως να μειώσουμε τους βαθμούς των κλιματιστικών μας, να μαγειρεύουμε λιγότερο, να βάζουμε λιγότερα πλυντήρια και σίδερο, να βγαίνουμε σπανιότερα με τα αυτοκίνητά μας, να τρώμε τα εντελώς απαραίτητα και άλλα πολλά, και αν τελικώς ακολουθήσουμε τις υποδείξεις, μας υπόσχονται και κάποια μπόνους, αν αποδειχθούμε οι πιο καλοί οι μαθητές.

Αν έχεις τύχη διάβαινε δηλαδή, αλλά κι εμείς, ας προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο. Όλο και κάποιο δωράκι μπορεί να κερδίσουμε.

error: Content is protected !!