Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ναι, το αποδεχόμαστε. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, μας στέρησε πολλά και αυτά που δεν μπορούμε να έχουμε ως εκ τούτου,... Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ναι, το αποδεχόμαστε. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, μας στέρησε πολλά και αυτά που δεν μπορούμε να έχουμε ως εκ τούτου, αναγκαστικά τα ακριβοπληρώνουμε, είναι και η Ρωσία που μας χτυπάει στο ευαίσθητο σημείο της ενέργειας, και όλα ακριβαίνουν παντού ανά τον κόσμο, καθώς και στην πατρίδα μας, πολύ δες περισσότερο η κερδοσκοπία, όπως διαβάζω στις εφημερίδες καθημερινά.

Παράλληλα όμως, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα δικά μας χρέη, είτε σε χρήμα, είτε σε απειλές, φόβους και άλλα. Ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά, όπως τις συνεχείς απειλές της Τουρκίας και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους επαΐοντες αναλυτές που μας «απειλούν» πως ο εχθρός θα συρρικνώσει την Ελλάδα, πως ετοιμάζουν τα δικά τους εναντίον μας Ρώσοι και από το Ιράν ακόμη, βάλε δε και το κακό με τους πιθήκους που μας απειλούν με τα σημάδια τους  της ευλογιάς, την επέκταση της «Όμικρον», την επελαύνουσα ηπατίτιδα, τα ολοκαυτώματα των δασών με τους σοβαρούς κινδύνους να κινδυνεύουν τα σπίτια μας και άλλα πολλά.



Ναι, η βενζίνη αρχίζει να ξεπερνά κατά πολύ τα 2,50 ευρώ το λίτρο, τα σιτηρά τον μήνα που πέρασε ανέβηκαν κατά 5,6%, οι τιμές τρέχουν και στα ήδη διατροφής, η Εφορία απειλεί εννέα χιλιάδες οφειλέτες της με αυστηρές τιμωρίες έως και κατασχέσεις, ενώ οι Τράπεζες έχουν αρχίσει να κατάσχουν και τρέχουν ολοταχώς.

Θάνατοι παντού, από φυσιολογικά και μη αίτια, από αύξηση πολλών θανατηφόρων ασθενειών, ανεργεία, δυσκολία στα νοικοκυριά να τα βγάλουν πέρα, και παράλληλα τρόμος στους δρόμους ένεκα ληστών, κλεπτών, δολοφόνων,  αυτοχειριασμοί, βανδαλισμοί, βιασμοί, αποπλανήσεις.

Επερχόμενες στερήσεις αναγγέλλονται, μας συνιστούν να μην ζεσταινόμαστε τον χειμώνα, να μην δροσιζόμαστε το καλοκαίρι, να ζούμε αν μπορούμε χωρίς φώτα, να δεχθούμε χωρίς να δυσαρεστηθούμε επικείμενες διακοπές ρεύματος, και ό,τι άλλο προκύψει για να αντιμετωπίσουμε ομόψυχα την μεγάλη κρίση.



Και η Κυβέρνηση, ό,τι μπορεί και αυτή κάνει. Συμβάλει στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μας βοηθάει οικονομικά και με ένα μικρό αλλά αναγκαίο επίδομα, αύξησε και κατά πενήντα ευρώ τον μήνα τις αποδοχές των εργαζομένων, υπόσχεται και στους συνταξιούχους.

Θα έρθουν και πάλι άσπρες μέρες. Μην απελπιζόμαστε.

error: Content is protected !!