Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ COVID19 Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ COVID19
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης δήλωσε προ ημερών ότι «το μέλλον μας επιφυλάσσει δυστυχώς αρκετές καινούργιες επιδημίες... Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ COVID19

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης δήλωσε προ ημερών ότι «το μέλλον μας επιφυλάσσει δυστυχώς αρκετές καινούργιες επιδημίες γιατί καταστρέφουμε το περιβάλλον».

Φρίκη! Τα καταφέραμε λοιπόν, εμείς, οι απλοί και αδαείς πολίτες, -λες κι εμείς εφεύραμε και κατασκευάσαμε όλα αυτά τα «σύγχρονα καταναλωτικά αγαθά»,  με τα οποία μας εφοδίασε η Επιστήμη και για τα οποία τόσους αιώνες μας τα επιδεικνύει σαν επιτεύγματα και υπερηφανεύεται για αυτά, πλην όμως τώρα «τα ρίχνει» σε εμάς!

Και να που την πρώτη ευθύνη έχουν τα αεροπλάνα, καθώς στην συνέντευξή του στην τηλεόραση του «MEGA», ο διαπρεπής επιστήμων και ερευνητής δήλωσε απερίφραστα: «Με κάθε ταξίδι αεροπλάνου πηγαίνουμε οποιαδήποτε επιδημία σε οποιοδήποτε μέρος της Γης. Αυτό θα συνεχιστεί έτσι όπως είναι το στυλ ζωής μας. Νομίζω ότι το άμεσο μέλλον θα έχει πολύ περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε»,  κι άλλωστε, όπως επεσήμανε «Οι επιδημίες δεν εξαφανίζονται τόσο εύκολα. Έχουμε συνεχείς επιθέσεις από ιούς, βακτήρια, πρωτόζωα, που είναι σε ένα μέρος της Γης, σε νυχτερίδες ή άλλα ζώα, και όταν δεν παίρνουμε τα μέτρα μας πάντα υπάρχει πιθανότητα για καινούργιες επιδημίες».

Εξήρε δε την χρησιμότητα των εμβολίων, υπογραμμίζοντας πως «Τα εμβόλια είναι ένα εργαλείο, δεν είναι μαγικό φυλαχτό. Γίνονται σε επαναλαμβανόμενες δόσεις, γιατί λίγα είναι τα εμβόλια που τα κάνεις μία φορά και ξεμπερδεύεις διά βίου. Φέτος έχουμε πενταπλάσια κρούσματα στην Ελλάδα από ό,τι στο ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι. Το ότι δε γεμίζουν τα νοσοκομεία οφείλεται στα εμβόλια».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του πως «Είναι άνθρωποι που μετά από ένα χρόνο ή δύο από τη μόλυνσή τους με κορωνοϊό δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους. Ο εγκέφαλός τους μπορεί να έχει πάθει ζημιά, τα νεφρά τους να έχουν καταστραφεί. Ένα 10% των ανθρώπων μπορούν να πάθουν μεγάλες ζημιές, μόνιμες, και να περάσουν μια ζωή ανάπηροι ή ημιανάπηροι».

Μετά από όλες αυτές τις διαπιστώσεις, είναι ευνόητο πως πρέπει να μας διακατέχει πλέον ένα δέος και να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις. Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε πως η επιστημονική κοινότητα αποτελείται από επιστήμονες με διάφορες απόψεις.

Οι παλιότεροι πάντως, έλεγαν: «Αν έχεις τύχη, διάβαινε…».

error: Content is protected !!