ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν κατά τους έσχατους καιρούς γύρω και μέσα μας. Όσο ο κόσμος μας, καλώς ή κακώς, εξελίσσεται τόσο... ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν κατά τους έσχατους καιρούς γύρω και μέσα μας. Όσο ο κόσμος μας, καλώς ή κακώς, εξελίσσεται τόσο και η ηθική μας υπόσταση σαν ανθρωπότητας και μεμονωμένων ατόμων, φαίνεται να ολισθαίνει και να μας παρασύρει, άγνωστο πού, καθώς δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την έκφραση «άβυσσος».

Παντού γύρω μας, συναντάμε ένα σφοδρό κύμα αποστασιοποίησης κάθε ηθικού κανόνα, ο οποίος αντικαθίσταται από τσουνάμι προκλητικότητας ενός νέου status quo, το οποίο προκαλεί η επιβεβλημένη σε εμάς άποψη της ελευθερίας των ιδεών και των ηθών, «ελευθερία», την οποία μπερδέψαμε με την «ασυδοσία», έτσι ώστε να αντικρίζουμε πλέον και σε κάθε βήμα της ζωής μας, γεγονότα και φαινόμενα, τα οποία ξεπερνούν και καταργούν τα πάλαι ποτέ ευγενικά μας ένστικτα, την ανθρωπιά και την ηθική μας.

Από την ξετσιπωσιά σε έργα και πράξεις πολλών εξ’ ημών και τον υποβιβασμό στο πεζοδρόμιο της προσωπικής μας αξιοπρέπειας, και την έλλειψη ανθρωπιάς, την οποία εκφράζουμε με ανάλγητα εγκλήματα, έχουμε πάψει να αποδεχόμαστε ακόμη και τις ιδέες, απόψεις και δικαιώματα των γύρω μας, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να προβάλουμε τα δικά μας απελευθερωμένα πρότυπα, τα οποία φυσικά και μας έχουν επιβάλλει εντέχνως, αυτοί οι οποίοι για δικούς τους λόγους εμπνέονται και κατασκευάζουν.

Ανάμεσα στα θύματα της ασέβειάς μας, είναι και τα «θεία», σε όποια θρησκεία και αν πιστεύει ο καθένας μας, και όταν μάλιστα αντιμετωπίσουμε αντίσταση, σαν να μην έπρεπε ο άλλος να υπερασπίζεται τα δικά του θέσφατα, να φτάνουμε ακόμη και στα άκρα. Αμφισβητούμε τα έθνη και την Ιστορία των εθνών των συνανθρώπων μας, προτρέπουμε τους νέους στην ακολασία, τα\ην χαμερπή ζωή και τα εγκλήματα, αμφισβητούμε κάθε παλιό και δοκιμασμένο για κάθε νέο και συχνά επιζήμιο, προκειμένου να επιδείξουμε την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε στις προκατασκευασμένες  απαιτήσεις των νεοτέρων εποχών.

Για όσα «κακά» έγιναν στα παρελθόντα χρόνια, από το επιλεγόμενο «κατεστημένο», τα πληρώνουμε τώρα. Τα όσα γίνονται σήμερα, οι ίδιοι οι νεωτεριστές, θα τα πληρώσουν αργότερα, γιατί έχει αποδειχθεί πως η ζωή μας κύκλους κάνει. Γιατί όχι κύκλους καλούς;

error: Content is protected !!