ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το άκουσα προχθές στο ραδιόφωνο, τυχαία, και δεν το πίστευαν τα αυτιά μου. Υπάρχει Δήμος στην Ελλάδα, ο οποίος ενδιαφέρεται... ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το άκουσα προχθές στο ραδιόφωνο, τυχαία, και δεν το πίστευαν τα αυτιά μου. Υπάρχει Δήμος στην Ελλάδα, ο οποίος ενδιαφέρεται σοβαρά για τον Πολιτισμό! Αν αυτό δεν είναι το Όγδοο Θαύμα της Ανθρωπότητας, τότε ποιό θα μπορούσε να είναι;

Η μαύρη αλήθεια να λέγεται, καθώς το πλείστον των Δήμων στην χώρα μας ελαφρώς αδιαφορεί και έως βαρέως δεν έχει κάποια σχέση με τον Πολιτισμό. Ακολουθούντες δε οι εκάστοτε Δήμαρχοι το παράδειγμα της ίδιας της Πολιτείας, μάλλον στο περιθώριο τον αφήνουν και υπάρχουν πολλές ενδείξεις και αποδείξεις γι’  αυτό.



Συνήθως, οργανώνονται εκ των ενόντων κάποιες εκδηλώσεις για τα μάτια του κόσμου, ή εκ μέρους φιλόπονων ως προς τον πολιτισμό ατόμων και Συλλόγων και αυτό είναι όλο και μάλιστα θεωρείται και πολύ.

Και να που ξαφνικά μπορείς να ακούσεις πως ο Δήμος Πειραιά, έχει προγραμματίσει για τον μήνα Ιούνιο και προς χάριν των δημοτών του και όχι μόνο, εκατό (!) ολόκληρες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τους άλλους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου, οι οποίοι προσφέρουν προς χρήση και προσφορά στους δημότες τις πολιτιστικές δραστηριότητές τους και αυτός, -ο Δήμος Πειραιώς δηλαδή-, ανταποδίδει με κάλυψη των εξόδων τους και κάθε παρέχει επίσης απαραίτητη βοήθεια.

Προκειμένου οι δημότες να απολαμβάνουν το νέκταρ του πολιτισμού και όχι τον μέλανα ζωμόν του.



error: Content is protected !!