ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Νέες καμπάνες κινδύνου όσον αφορά στον COVID19, κάποιες από τις οποίες προξενούν φρίκη. Καθότι, και σύμφωνα με όσα ακούγονται από... ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Νέες καμπάνες κινδύνου όσον αφορά στον COVID19, κάποιες από τις οποίες προξενούν φρίκη. Καθότι, και σύμφωνα με όσα ακούγονται από εδώ και από εκεί, πάντα από επιστήμονες βέβαια, αλλά ορισμένες φορές αντιθέτων απόψεων, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα περιπεπλεγμένα και ιδιαζόντως τρομερά.

Αφού η Ανθρωπότητα χαιρέτησε με ένα πλατύ αναστεναγμό ανακούφισης την «θερινή» σωτηρία της από τον εφιάλτη, καθώς επιστήμονες και Κυβερνήσεις άνοιγαν τις εισόδους σε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι, εκτός ορισμένων που διατείνονταν ότι ήταν πολύ νωρίς ακόμη, να που οι καμπάνες χτυπούν και πάλι πένθιμα.



Προχθές, η κυρία Λινού, μίλησε για το απαραίτητο στα αεροπλάνα και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, εχθές πάλι, μας έφτασαν νέες ειδήσεις που περιορίζουν το προσδόκιμο ελευθερίας μας στο άμεσο μέλλον, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ ζητάει από τους πολίτες να κάνουν μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού ενόψει θερινού κύματος μολύνσεων.  

Περίπου το 80% των πολιτών άνω των 60 ετών στη Γερμανία δεν έχουν κάνει τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, διευκρίνισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, με δεδομένο ένα θερινό κύμα μολύνσεων.

Στην χώρα μας, είχαμε προχθές 5689 κρούσματα και 10 θανάτους, 4νώ τις προηγούμενες ημέρες ξεπεράσαμε τις επτά χιλιάδες κρουσμάτων, σαν κάτι δηλαδή που δεν άλλαξε από χειμώνα προς καλοκαίρι. 

Έτσι, κ. Σαρηγιάννης  πρόβλεψε ακόμη και πενήντα θανάτους την ημέρα για να αντικρούσει ο κ. Εξαδάχτυλος, στην ΕΡΤ ως εξής:



«Αισθητή είναι η αύξηση κρουσμάτων και αναπόφευκτα οι συνθήκες διακοπών είναι κατάλληλες για άνοδο. Η πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 50 θανάτους την ημέρα υποθέτω ότι βασίζεται στην Πορτογαλία. Εμείς μπορούμε να μην ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο».  Ένα «μπορεί» που λίγες μόνο ελπίδες αφήνει.

Κι ενώ ένα Βέλγος επιστήμονας εικάζει πως μέσα στους δύο επόμενους μήνες δέον να εμφανισθεί νέα μετάλλαξη θανατηφόρα και η Ελλάδα ακολουθώντας όπως πάντα τα παραδείγματα των άλλων χωρώ, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην τέταρτη δόση, εν αναμονή του υπερεμβολίου, το οποίο, όπως ανακοινώνεται θα είναι κατά πάσης μετάλλαξης και θα γίνεται άπαξ του έτους όπως αυτό της γρίπης.

error: Content is protected !!