ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η βρετανική εταιρία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Rolls Royce Holdings δήλωσε πως προσφέρει χρηματικό ποσό 2.000 στερλινών σε περίπου το 70%... ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η βρετανική εταιρία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Rolls Royce Holdings δήλωσε πως προσφέρει χρηματικό ποσό 2.000 στερλινών σε περίπου το 70% του εργατικού δυναμικού της στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός όμιλος αεροπορικών κινητήρων δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι θα δώσει τα χρήματα σε 11.000 εργάτες παραγωγής καθώς και σε 3.000 χαμηλόβαθμους διευθυντές, ενώ στους πρώτους θα αυξήσει τον μισθό τους κατά 4% αναδρομικά από τον Μάρτιο, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος ζωής.



Η εταιρία πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που προσφέρει ένα «μπόνους» που συνδέεται με το οικονομικό κλίμα και όχι με την επίδοση, ενώ ο Πρωθυπουργός, από τγην δική του πλευρά, προειδοποίησε πριν από μερικές ημέρες πως μια καθαρή αύξηση των μισθών θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω αύξηση των τιμών και πρόσθεσε πως η αύξηση της αμοιβής ώστε να είναι αντίστοιχη του πληθωρισμού, κινδυνεύει να προκαλέσει ένα σπιράλ αύξησης μισθών και τιμών.

Τέτοιες κακές πρωτοβουλίες ιδιωτών, η πολιτική τις φοβάται, φαίνεται.



error: Content is protected !!